Ahmet Davutoğlu T24’te gazeteci Murat Sabuncu’nun gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, koronavirüs konusunda iktidarın kriz yönetimini eleştirdi. “Siz bu yardım paketinin içine konut kredilerini koyarsanız, inşaat şirketlerine kaynak aktarılıyor endişesi doğar.” diyen Ahmet Davutoğlu, geniş kapsamlı çözüm sunulmadığını, belli bir kesime yönelik çözüm üretildiğini vurguladı. İktidarın acilen duygudaşlık kurarak toplumla empati yapması gerektiğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı, kriz ortamında Kanal İstanbul’un gündeme getirilmesinin bu durumu zedelediğini belirtti.

"CUMHURBAŞKANI LİDERLERLE GÖRÜŞMELİ"

Cumhurbaşkanının bütün liderlerle görüşmesi gerektiğini söyleyen Gelecek Partisi Lideri, kriz döneminde dünyada düşman ülkeler bile birbirleriyle görüşürken Türkiye’de siyasilerin bir araya gelememesinin büyük eksiklik olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Türkiye için Cumhurbaşkanlığı ile parti başkanlığının bir kişide bulunmasından daha tehlikeli bir durum yoktur” diyerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de eleştirdi.

"HERKESİ KUŞATMASI LAZIM"

Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle belediyelerin yardım kampanyalarının engellenmesine karşı çıkarak: “Bu günlerde her birimiz Türkiye’yiz. Herkesin sorumluluğu var, yönetenlerin daha fazla sorumluluğu var. Yönetenlerin daha sabırlı olması lazım, insanları kucaklaması lazım. Bugün seferberlik var deniyorsa, o savaş bitene kadar her şey unutulur. İnsanlık tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanın herkesi kuşatması lazım” dedi.

"DEVLET ÇIKIP PARA İSTEMEZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı, devletin yardım kampanyası düzenlemesini de eleştirerek; “Böyle bir kriz anında devlet halktan para toplamaz, ekonomiye para enjekte eder. Devletin yardım kampanyası yapmasını yanlış buluyorum. Kızılay yapar, AFAD yapar. Devletin ben yardım istiyorum demesi yanlıştır. Devlet hazinesi boş gibi algı doğar, bu nasıl harcanır sorusu doğar? İHH, AHBAP gibi STK’lar toplasın, sen devlet olarak denetle. Devlet çıkıp para istemez.” dedi.

"BÜTÇE ÇOK KÖTÜ KULLANILDI"

Bütçenin son 4 yıl içinde çok kötü kullanıldığını ve bütçe açığının 98 milyar Türk Lirasına ulaştığını söyleyen Davutoğlu, “Bu bütçe açığı nasıl ortaya çıktı, bu kaynaklar nereye harcandı?” diye sordu. “Örtülü ödenek bu günler için var” diyen Ahmet Davutoğlu, kriz döneminde örtülü ödenekteki paranın kullanılmasını önerdi.

"BASIN KURULUŞU İÇİN KAMU KAYNAKLARI KULLANILIYORSA..."

“Sosyal devlet yardım toplamaz, yardım eder” diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı, ekonomi yönetimini eleştirdi: “Akraba kayırmacılığı yapılıyorsa, bir basın kuruluşunun el değiştirmesi için kamu kaynakları kullanılıyorsa, ihaleler doğrudan adrese yapılıyorsa, o zaman biz ‘Beraber Türkiyeyiz’ derseniz halk bir kere mobilize olur, ama sonra bir dakika der”.

Editör: Haber Merkezi