Diyanet Vakfı Burs Şubesi’nin eski müftülük binasına yapmak istediği mini köşkle ilgili tepkiler devam ediyor. Harita Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, Şehreküstü Meydanı’nın genişletilmesinden yana olduklarını söyledi, tarih ve turizm kentine yazık edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Başar Bulut

MECLİSTEN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ÇIKMASINA RAĞMEN

Başar Bulut, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizin ve tüm dünyanın insanlarını yaşatmak için çırpındığı bu günlerde birden şehrimizin gündemine oturan Bursa Müftülüğünün ek hizmet binası inşaatı tartışmalarını şehre duyarlı tüm vatandaşlarımız gibi Bursa’da yaşan Harita Kadastro Mühendisleri olarak bizler de takip etmekteyiz. 2017 yılı Mart ayında Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gündemi meşgul eden taşınmaz ile ilgili basına vermiş olduğu açıklama; Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı büyüyecek. Başkan Recep Altepe, Şehreküstü’ndeki eski müftülük binasının yıkılması için meclisten plan değişikliği çıktığını belirterek, "Yeni müftülük binası için İstanbul Caddesi’nde yer tahsisi yaptık. Vatandaşlarımızın talebi bu süreci hızlandıracaktır" dedi. Şimdi bu açıklamaları gördükten sonra sorulacak soru: 15 Temmuz Halkın Direnişi Derneği (HADİDER) tarafından toplanan 9 binden fazla imza boşa mı gitti?’ diye ifadeler kullandı.

‘BURSA TURİZM ŞEHRİDİR’

Başar, sözlerinin devamında, ‘Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanın bahsettiği meclisten çıkan plan değişikliği neyi kapsamaktaydı ki şu an Reyhan Mahallesi 4408 ada 1 parsel nolu taşınmaz üzerinde yeni bir yapı yükselmekte. Şu an üzerinde yapımına başlanan yapının olduğu taşınmazın bulunduğu yer bahsedildiği(Şehrin en yetkili ağzından açıklandığı) gibi plan değişikliği ile meydan olarak planlanmış olsaydı bugün Bursa gündemini meşgul eden bu konuyu değil de şehrimizin daha önemli ve öncelikli sorunlarına çözüm önerilerini konuşuyor olurduk. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim çalışmaları sürecinde sloganlaştırdığı kadim şehrimiz turizm şehri yapma ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlama vaadiyle de çelişen bir durumun ortaya çıkarılmaya çalışıldığını da üzülerek takip etmekteyiz. Bursa’mızın göz bebeği olan ve kalbi niteliğinde bir bölge olan Ulu Camii ve Hanlar Bölgesinin etrafının kademeli olarak açılarak gerçek değerine ulaşması noktasında bir fırsat niteliğinde değerlendirdiğimiz bu plan değişikliği ve Şehreküstü Meydanı projesinin, etrafındaki başkaca binalarında imkân dâhilinde kamulaştırılarak projenin genişletilmesinin gerekliliğine inanıyor, Diyanet Vakfının üstüne düşen fedakarlığı yaparak şehrimizin değerinin daha da ön plana çıkarılması için gerekli adımı atacağını arzu etmekteyiz’ dedi.

‘TARIMDAN CİDDİ PAY ALMALIYIZ’

‘Güzel şehrimiz Bursa’mızın içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın ve de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gönlünden geçtiği şekilde turizmden hak ettiği payı alan, ülkenin en lezzetli şeftalisini, zeytinini ve dünyanın en güzel incirini üreten bir tarım şehri olması gerektiği çağrısını yapıyoruz’ diye ifadelere yer verdi.

Editör: Haber Merkezi