MHP lideri Bahçeli'nin 'idam' çağrısına Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un "Çok sınırlı olarak, belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim" şeklinde cevap vermesinin ardından yeniden gündeme taşınan 'idam tartışmaları'na DEVA Partisi'nden sert tepki geldi.

"GÜNDEMLEŞTİRİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

İdam tartışmaları ile ilgili DEVA Partisi'nin resmi Twitter hesabından paylaşım yapıldı.

Paylaşımda "Yaşama hakkı, devletin koruması gereken en temel haktır. Boş tartışmalarla ülkenin kötüye gidişini gizlemek için bir kez daha idam tartışmasının gündemleştirilmesini kabul etmiyoruz.

Ülkemizin hafızasında acı hatıralar bırakan ölüm cezası geri getirilemez" ifadeleri kullanıldı.

"İDAM YETKİSİ FAŞİZM EVRİLME ADIMI OLACAKTIR"

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustata Yeneroğlu da idam tartışmalarını sert sözlerle eleştirdi, "Toplumun vicdanını yaralayan adi suçlarla mücadele sadece ceza ile olmayacağı gibi idamla hiç olmaz" dedi.

Twitter'dan açıklamalarda bulunan Yeneroğlu, şunları kaydetti: 

"İdam talep edenler Menderes'in idamından hiç ders çıkarmadıkları gibi anlaşılan idamın uygulandığı ülkelerin halinden de bihaberler. Bu toprakların hukuksuz yargısının eline verilen idam yetkisi, otoriter popülizmin faşizme evrilme adımı olarak tarihe geçecektir.

"SORUN MEVCUT CEZALARIN UYGULANMAMASI..."

Hukuksuz yargının olduğu ülkemizde idam cezası birçok masumun canına kıyılması anlamına gelecektir. Sorun cezaların caydırıcı olup olmaması değil, mevcut verilen cezaların uygulanmamasıdır. Daha 5 ay önce iktidar koalisyonu af yasasıyla adi suçlu binlerce kişiyi sokağa salmıştır.

Toplumun vicdanını yaralayan adi suçlarla mücadele sadece ceza ile olmayacağı gibi idamla hiç olmaz. Şiddete meyli olanları rehabilite, daha iyi eğitim, suçu önleyici tedbirler ve suçu doğuran faktörlerle mücadele varken idam talebi, bildik otoriter popülizmin halkı aldatmasıdır."

Editör: Haber Merkezi