Bahçeli,"Bir CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna 'satılmış' demesi, bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır." Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Bahçeli de aynı çıkışı yaptı, "Artık öyle bir noktaya gelinmiştir ki ismini saydıklarımın çatı ve çıkar örgütü haline gelen CHP, bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.

Bahçeli şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti; pastane liberallerinin, meyhane devrimcilerinin, arada poşu takan, derede mekap giyen, tepeye varınca mermiyi yiyen kanlı bölücülerin, köşeleri kaybolmuş tatlı su kurnazlarının, pos bıyıklarıyla, doymayan kursaklarıyla boğazın iki yanına tutunmuş küreselcilerin eline, emeline, heveslerine, hedeflerine terk edilemez. Artık öyle bir noktaya gelinmiştir ki ismini saydıklarımın çatı ve çıkar örgütü haline gelen CHP, bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür" dedi.

MHP Genel Başkanı açıklamalarına şöyle devam etti:

“CHP Türkiye’ye cephe almış bir siyaset ayıbıdır; bizim CHP ile sorunumuz Türkiye ile sorunu olduğu içindir CHP ile sorunumuz sorunlu politikalarıyla ilgili. CHP’nin kumaşını kesen kesmiş, tarlasını süren sürmüştür; CHP’ye oy veren kardeşlerimiz haya kırıklığı içindedir.

Bir CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna satılmış demesi bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır. Kahraman Türk ordumuzun satılmış görünen yeri neresidir."

BAŞARIR'IN 'ORDU' ÇIKIŞI SİYASETİ GERDİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sakarya'daki tank palet fabrikasını hatırlatarak "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" çıkışında bulunmuştu.

Habertürk TV'de konuşan Başarır'ın "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…" sözleri tartışma yaratmıştı.

Editör: Haber Merkezi