Bursa’nın saygın gazetecilerinden Bavul Haber kurucusu ve haber müdürü Bilal Kayaaltı ve İsmail Ersan’ Genel Merkezi Belçika da bulunan Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) onayı ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) oluruyla 140 ülkede geçerli IFJ Basın kartı verildi.

100 YILLIK BİR KURUM

Meslek hayatında daha önce birçok yerde günlük ulusal ve yerel gazetelerde çalışan Kayaaltı, IFJ Basın Kartını almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Kayaaltı, Dünya’nın 1927’den beri en eski ve en saygın kimlik belgesi olarak bilinen, IFJ kartın pek çok artısı olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti: “Genel Merkezi Brüksel’de olan dünyanın en büyük profesyonel medya çalışanları kuruluşu olan IFJ 1926'da kurulup 140 ülkeden 600.000'den fazla gazeteciyi bir araya getiriyor. IFJ yazılı ve elektronik basında çalışan gazetecilerin sosyal ve mesleki haklarını savunuyor. BM sisteminin UNESCO, ILO, WIPO, İnsan Hakları Komitesi gibi Avrupa Birliği organizasyonlarında ve Avrupa Konseyi'nde ve diğer uluslararası kuruluşlarda danışmanlık statüsündedir. SJR, Nisan 1995’ten bu yana IFJ’nın tam üyesidir. 140 ülkede geçerli, aynı zamanda bu ülkelere vizesiz giriş yapılabilen, üzerinde taşıyanın anında gazeteci olduğunu onaylayan, medya etkinliklerinde ayrıcalık tanıyan ve medya profesyonelleri ile gerçek gazetecilere verilen bir karttır. Uluslararası Basın kartı (IFJ KARTI) tarafımıza teslim edildi. Emeği geçen Türkiye Gazeteciler Sendikası yetkililerine, komisyondaki yerli ve yabancı jüri üyelerine teşekkür ederim” dedi.

BAVUL HABER’E ULUSLARARASI AKREDİTSYON

İletişim fakültesi mezunu gazeteci İsmail Ersan, kendisine layık görülen IFJ basın kartı ile ilgili olarak, “Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndaki yerli ve yabancı jüri üyelerine, meslek büyüklerime teşekkür ediyorum. Bizler fikir işçisiyiz, doğru ve ilkeli gazeteciliği kendimize düstur edindik. Hiçbir kurum ve kuruluşun emrinde olmadık olmayacağız. Sadece haklının ve mazlumların sesi olmayı sürdüreceğiz. Gazetecilik kutsal bir meslektir. Ülkemizde namusuyla gazetecilik yapan sayısı her geçen gün azalıyor. Kalemini birileri için oynatan gözü paradan başka bir şey görmeyen gazetecilik gibi kutsal mesleği ayaklar altına alanlar gazeteciliği hakkıyla yapanların hakkına giriyor. Sayıları çok az kalsa da gerçeği haykıracak çok gazeteci kalmadı. Namuslu gazeteciler bir şekilde bir mazeretle basın kartları iptal edildi, dışlandı adeta meslekten men edildi. Ancak gazetecilik sarı basın kartı sahibi olmak değildir. Ben Gazetecilikte Master yapan biri olarak yani işin okulunu okuyan sahanın tozunu yutan biri olarak tüm engellemelere rağmen hakkı haykırmaktan mazlumun yanında olmaktan geri durmadım. Tabii ki de haber yaptığımız alanlarda işin bir kimliği olmalıydı. Bizlere de bu kimliği almada katkı sağlayan Türkiye Gazeteciler Sendikası yönetimine teşekkürü bir borç bilirim. Sendika hakkı haykıran gazetecilere destek amacıyla Genel Merkezi Brüksel’de olan dünyanın en büyük profesyonel medya çalışanları kuruluşu olan Uluslararası Basın Kartını IFJ Kartı ) almamıza yardımcı oldu. IFJ 1926'da kurulup 140 ülkeden 600.000'den fazla gazeteciyi bir araya getiriyor. IFJ yazılı ve elektronik basında çalışan gazetecilerin sosyal ve mesleki haklarını savunan, BM sisteminin UNESCO, ILO, WIPO, İnsan Hakları Komitesi gibi Avrupa Birliği organizasyonlarında ve Avrupa Konseyi'nde ve diğer uluslararası kuruluşlarda danışmanlık statüsünde bir kuruluştur. Bu kuruluşun basın kartını taşımaktan onur duyarım" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi