Salgının hala ne kadar yaygın olduğu konusunda bir veri olmadığını hatırlatan Ağırdır, “Sayın Sağlık Bakanı'nın ya da kadrolarının söylemlerinden bütün ülkeye yayıldığını anlayabiliyoruz. Çok basit bir önerim var benim. Bizim araştırmalarda yaptığımız gibi bugün akşama kadar bile 5-10 bin hanede araştırma yapılabilir ve salgının ne kadar yayıldığına dair bir fotoğraf elde edilebilir” dedi. 

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve T24 yazarı Murat Sabuncu, salgın nedeniyle gelen yasakları ve infaz indirimi tasarısıyla başlayan 'ayrımcılık' tartışması ile  Koronavirüs’ün toplumsal yansımalarını yorumladı.

"Sağlık krizinden sonra ekonomik kriz var"

Hükümetin Koronavirüs salgını sırasında yaptığı tercihlerin toplumsal mutakabat üretmek yerine kendi siyasi anlayışı üzerinden yürüttüğünü belirten Ağırdır, “Bu sadece siyasi kimlikler üzerinden değil, ekonomik kararlarda da sermayeden yana pozisyon alış devam ediyor. Hala muhalefeti dinlemek veya onların duyarlılıklarını kavramak gibi bir çaba da yok. Halbuki karşı karşıya kaldığımız bu kadar büyük bir olay karşısında ‘biz’ olabilirdik ama ne yazık ki durum budur” diye konuştu. 

Salgın nedeniyle işletmelerin kapandığını ve piyasada talep daralması yaşandığını belirten Ağırdır, “Hanelerin gelirleri azalıyor dolayısıyla talep de azalıyor. Bütün bu krizi sadece 'biz' ve 'onlar' diye kimliğimiz üzerinden ve hep 'doğruyu ben biliyorum' diyen bir zihniyetle devam edersek ortak yaşama irademiz de zayıflayacak” dedi. Şu an Koronavirüs nedeniyle yaşanan sağlık krizinin ardından ekonomik krizin baş göstereceğini ifade eden Ağırdır, “Hepimiz şimdiden şunu anlamış durumdayız ki sağlık krizi atlatıldığı andan itibaren bütün dünyada dalga dalga ekonomik kriz başlayacak" diye konuştu. 

https://t24.com.tr/video/bekir-agirdir-salgin-krizinden-sonra-dalga-dalga-ekonomik-kriz-gelecek,27010

Editör: Haber Merkezi