Vaka sayılarındaki artışın en fazla olduğu illerden birisi olan Bursa’yla ilgili endişelerini sürekli dile getiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilave tedbirler için talimatlar vermeye devam ediyor. Ayrıca, hasta sayılarının tekrar zirve yapması ile birlikte açıklanan vefat sayıları ile ilgili tartışmalar yeniden gündemde.

YILDIRIM ŞİRİNEVLER’DE VAKA SAYILARI ÜRKÜTÜYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentteki koronavirüs kaynaklı ölümleri günlük olarak raporlarken, 19-27 Ağustos tarihleri arasında günde 44 olan ölüm oranı ciddi bir artış gösterdi ve 9-27 Kasım tarihleri arasında günde ortalama 105 ölüme çıktı. Ölüm oranında yaşanan hızlı artış nedeniyle belediye ekipleri yeni mezar yerleri açmak için çalışmalara başladı. Hamitler Kent Mezarlığı'nda yeni açılan alanlara kazılan mezarlara, koronadan ölenlerin gömüldüğü gözlendi. Yıldırım ilçesine bağlı 40 bin nüfuslu Şirinevler mahallesindeki günlük vaka sayılarının 150’nin altına düşmemesi durumun vahametini ortaya koyuyor. Mahalledeki camilerde her gün 3 cenaze salası verildiği kaydediliyor.

ORDU’DA DURUM VAHİM

Ordu Valisi Vali Tuncay Sonel başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu, “Vatandaşı korumak ve salgının yayılmasını önlemek” amacıyla ek kararlar aldı. Toplantıda, vaka sayısıyla birlikte artan izole servis ve yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Ordu Devlet Hastanesi’nde prefabrik binada bulunan polikliniklerin kapatılarak, ilave yoğun bakıma dönüştürülmesine ve hastanenin personel otopark alanında da prefabrik yoğun bakım inşa edilmesine karar verildi. Kentte Verem Savaş Dispanseri hizmet binalarının boşaltılarak, yataklı servis ve yoğun bakım oluşturmak üzere Eğitim Araştırma Hastanesi'ne tahsis edilmesine karar verildi.

Editör: Haber Merkezi