Partisinin Meclis'teki grup toplantısında vatandaşa seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmasını Bursalıların izlemesine Bursa Valiliği izin vermeyince İYİ Parti Bursa teşkilatı Kent Meydanı’nda farklı bir eyleme imza attılar. Kurulan çadırın önünde oturup Akşener’in konuşmasını cep telefonlarından izlediler. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı toplantıda, Valiliğin uygulamasına tepki gösteren İYİ Parti Bursa il Başkanı Selçuk Türkoğlu, Vali Yakup Canbolat’ın çifte standart uyguladığını, demokratik taleplerini geri çevirdiğini söyledi. Öte yandan, İYİ Partililerin kararlı duruşları dikkatlerden kaçmadı.

‘ÇİFTE STANDARDA İMZA ATTI’

Türkoğlu, Meral Akşener’in grup toplantısı sonu erdikten sonra yaptığı açıklamada: “Vali Yakup Canbolat partizan bir uygulamaya imza attı. Yüzlerce polis memurunu Kent Meydanı’na dikti ve ne olursa olsun oraya ekran kurdurmayın, Meral Akşener’i oradan konuşturmayın dedi. İşte konuşturduk, işte dinledik, ne oldu. Sayın Canbolat, siyasete bu kadar meraklıysan, gel kardeşim meydana çık. Sen de siyaset yap ama devletin makamını işgal etme. Çifte standart yapma. AK Parti’nin kongresi serbest ama açık alanda Meral Akşener’in konuşmasını izlememiz, dinlememiz yasak. Öyle mi, hani sizin iktidarınız, hani? Ne diyordunuz, Kenar’ı Dicle’de bir kuzuyu kurt kapsa, adli ilahi sorar Ömer’den onu. Kuzu kalmadı kuzu. Kuzuyu çaldığınız yetmedi bir de neler yaptınız” diyerek tepkisini dile getirdi.

‘KALPTEN KALBE ULAŞACAĞIZ’

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Kent Meydanı’na önümüzdeki hafta daha büyük kalabalıklarla geleceklerini belirterek, “Biz önümüzdeki hafta Allah nasip ederse yine burada olacağız. Siz yine izin vermeyin. Önümüzdeki hafta bu kalabalığın on katı olacağız. Ona da izin vermezseniz, başka yerlerde izleyeceğiz. Oradan önümüzü keserseniz, gerekiyorsa kalpten kalbe haberleşeceğiz ve sizin bu baskıcı iktidarınızdan bu milleti kurtaracağız’ şeklinde konuştu.

‘DİKKAT EDİN CEZA KESMESİNLER’

Yapılan oturma eyleminde partililer cep telefonlarıyla Genel Başkan Meral Akşener’in gurup toplantısını izledi. Vatandaşlar da Akşener’i kurulan hoparlör sistemiyle dinledi. Aynı zamanda partililere sosyal mesafeye uymaları konusunda hatırlatma yapan Türkoğlu, ‘aman dikkatli olun, mazeret üretip sosyal mesafeye uymadınız diyerek ceza kesmesinler’ dedi. Türkoğlu ayrıca, Bursa polisine eylemlerini izlemek zorunda bırakıldıkları için teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi