Geçtiğimiz hafta İzmir yolu üzerinde bulunan Merve cami önünde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne vatandaşa gönderdiği yüksek su faturalarıyla ilgili miting havasında basın açıklamasıyla Alinur Aktaş’a tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, su faturalarını ödemekte zorlanan Bursalılardan büyük destek gördüklerini belirtti. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bursalı vatandaşlarımızın menfaati için mücadeleye devam edeceğiz’ diye yazdı.

MECLİSE ÖNERGE SUNULDU, PARTİLER DESTEK VERDİ

Yaptığı basın açıklamasının ardından Alinur Aktaş’ın geri adım attığına dikkat çeken Fırat Yılmaz: “CHP Nilüfer İlçe Örgütü olarak geçtiğimiz hafta sonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin abonelerine gönderdiği yüksek su faturaları nedeniyle yapmış olduğumuz “fatura mitingi” vatandaşlarımızdan büyük destek aldı. Halen yankıları devam eden tepki mitingimiz hem yerel hem de Ulusal basında geniş yer buldu. Öyle ki, açıklamamız haftasını doldurmadan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gelen tepkilerin önüne geçmek üzere 23.07.2020 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisine bir önerge sunuldu. Bu önerge tüm partilerin desteğiyle oy birliğiyle geçti.”

Bursalılar, yüksek su faturaları yüzünden Alinur Aktaş'a tepki gösteriyor.

‘TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ, AKTAŞ GERİ ADIM ATTI’

Yılmaz, açıklamasının devamında, “Buna göre; “1 Temmuz 2020-31 Ağustos 2020 arasında yapılacak tahakkuklarda kademeli fatura miktarının 12 metreküpten 24 metreküpe çıkarılmasına, yapılmış tahakkuk limitlerinin 24 metreküpe göre düzeltilmesine “ karar verildi. Verilen bu kararda örgütlü mücadelenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Vatandaşlarımızın lehine alınan bu kararda katkısı bulunan tüm siyasi partileri kutluyoruz. Ancak halen geçmiş faturalarla ilgili soru işaretlerimiz varlığını korumaktadır. Örneğin yapılmış Tahakkuk limitlerinin 24 m3’e göre düzeltilip faturalara nasıl yansıtılacağı açıklanmamıştır. Yine madem faturalandırılan geçmiş dönem kullanımları neden 3,17-TL’den değil zamlı olarak 3,80-TL’den faturalandırılıyor. Bu konuyu takip etmeye dün olduğu gibi bugünde devam edeceğimizi tüm kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” dedi.

Editör: Haber Merkezi