İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaşananlar karşısında tepkisiz kalamayacağını belirterek soruşturma başlatıldığını söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin İSMEK’in kadın çalışanlarına insan onuruna yakışmayacak sözler sarf ettiği, sonrasındaysa işlerine son verdiği iddia edilmişti.

ALİE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölge sorumlusu 14 kadın da kadın çalışanlara hakaret ettiği iddiasıyla Şişli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

‘BÖYLE BİR İNSANLA BEN ÇALIŞMAM’

Yeşim Meltem Şişli hakkındaki iddialara değinen İmamoğlu konuyu incelemeye aldıklarını söyledi.

“31 Ocak itibarıyla süreci kurum içerisinde inceliyoruz. Bu konuda incelemelerimizi başlattık. İkincisi zaten bu konuyla ilgili yasal bir süreç de başlatıldı” diyen İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Sürecin sonucu bizim, kurumumuz ve çalışma arkadaşımız açısından elbette çok önemli. Benim olduğum hiçbir yerde hiçbir çalışma ve yol arkadaşım, hiç kimseye -ister çalışma arkadaşlarımdan birisine ister herhangi bir vatandaşa- inancından, etnik kökeninden, yaşam biçiminden, giyim ve kuşamından dolayı hiçbir şekilde hakaret edemez, incitemez. Zira bu şekilde davranan bir insan zaten benimle çalışmak istemiyor demektir. Bu insanla benim yan yana durma şansım yok. Böyle bir insanın da benim yanımda yeri olamaz. Bu kadar net. Bu konunun üzerinden, benim hassasiyetimi başka bir yöne çekmeye çalışanlara bunu duyuralım” dedi.

Editör: Haber Merkezi