Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Nilüfer’deki muhtarlarla bir araya gelerek onların talep, öneri ve sorunlarını dinledi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda Nilüfer’de yapılaması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.

‘ÇALIŞMALAR PANDEMİ DÖNEMİNDE BİLE AKSAMADI’

Muhtarların anlamlı gününü kutlayan Başkan Turgay Erdem, “Muhtarlar demokrasinin gerçek temsilcileridir. Sizler mahallelerde bizim gözümüz kulağımızsınız. Halkla bizim aramızda köprü vazifesi görüyorsunuz. Her zaman söylediğimiz gibi katılımcılık bizim için vazgeçilmez bir değer. Demokrasiye inanıyorsak hep birlikte katılımcılığı yücelteceğiz. Siz muhtarlarımızın da doğal başkan olduğu mahalle komitelerimiz bizim için çok kıymetli bir yapılanma. Nilüfer Kent Konseyi ve mahalle komitelerimiz pandemi döneminde bile çalışmalarını aksatmadan sürdürdü. Bunun için her iki yapılanma içinde yer alan ve bu süreçlere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘ BİZE BEDELİ YANSIMIYOR’

Hizmetleri tüm mahallelere eşit olarak yayma hedefinde olduklarını ifade eden Başkan Erdem, “Bütçemiz doğrultusunda halkın ve mahallelerimizin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak bu süreçte belediyeler bütçe anlamında sıkıntı yaşıyor. İşte su faturalarıyla tahsil edilen katı atık bedellerini ‘ilçe belediyeleri toplaması gerek’ deniyor. Yönetmeliklere göre büyükşehir belediyeleri toplamalı. Nüfusu 500 bine yaklaşan Nilüfer’de birçok konuda kirlilik yaşanıyor ama bir kuruş belediye olarak bize bedeli yansımıyor. Merkezi idareye gidiyor tüm bedeller. Yerel yönetimler güçlendirilmeli. Yeni kaynaklar sunulmalı” diye konuştu.

‘ORMAN BÖLGEDEN YER İSTEDİK, VERMEDİLER’

Nilüfer’de hizmetleri kolaylaştırmak ve sorunları çözmek adına gereken adımları attıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Nilüfer Tapu Müdürlüğü’nün ilçemiz sınırlarına gelmesi için Sayın Valimiz ile görüştüm. Bu konuda çok talep var. Nilüfer Tapu Müdürlüğü Yıldırım’da hizmet veriyor. Hizmeti vatandaşın ayağına getirmek gerek. Bu konuda ücretsiz yer verebileceğimizi de beyan ettik. Bu konuda sizlerden de destek bekliyorum. Bir diğer konu da sokak hayvanları için yapacağımız doğal yaşam alanı projesi. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bizzat gittim. Yer talebinde bulunduk. İki yer önerdik ve talep ettik ret cevabı geldi. Büyükşehir Belediyesi’ne Misi’nin üzerinde en güzel yeri veren idare, bize Kuruçeşme’de yolu olmayan bir yer gösterdi. Oraya da yol açıp yapacağız. Biz bu işi iyi yapıyoruz diye çevre belediyelerden sokak hayvanları Nilüfer’e bırakılıyor. Bu tutum kapasitemizin aşmasına yol açtı. Bu konuda da sizlerden destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi