Corona virüs salgını nedeniyle açık havada bile sosyal mesafe ve hijyene çok dikkat etmek gereken günlerden geçerken, Türkiye'nin tuhaflıklar konusunda da ilkleri yaşadığını vurgulayan CHP İl Başkanı Karaca, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Ulu Cami'deki görüntülerine eleştiri getirdi.

'ŞOV İÇİN KULLANILMAZ'

Karaca yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:  "AK Part'li politikacıların camilerde politika yapmasına, cemaattan oy istemelerine bile neredeyse alışacaktık ki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ulucami'yi iftar programı için tv stüdyosuna dönüştürdüğünü de gördük. Salgın yüzünden vakit namazlarının yanı sıra cuma ve teravih namazları için de cemaatin buluşamadığı camiler öylesine mahzun kalmışken, Ramazan ayının kutsiyetine de, camilerde hayat bulan uhrevi havaya ve ağırbaşlılığa da aykırı düşen bu tür şovlar için kullanılmasını doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

Karaca, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Alinur Aktaş'a hatırlatmak isteriz. Camiler ibadet yeridir, şov sahnesi değil" diye seslendi.

CHP'li Karaca'nın bu eleştirilerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın nası tepki vereceği merak konusu.

Editör: Haber Merkezi