Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinin 24'üncü yılı dolayısıyla bir video mesaj paylaştı.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"28 Şubat döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydım. Okuduğum bir şiir sebebiyle hukuksuz bir şekilde hapse atıldım ve siyasi hayatım bitirilmek istendi. Şu an halkın oylarıyla seçilmiş ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olarak görev yapıyorum. Her türlü engellemelere rağmen şan ve şerefle aziz milletime hizmet ediyorum. Darbe bir insanlık suçudur. 28 Şubat'ı yaşadım, 28 Şubat'ın farkındayım."

"28 ŞUBAT AK PARTİ'Yİ DOĞURDU"

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 28 Şubat darbesinin yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yayımladı.

Yeneroğlu "Kendisini 28 Şubat’ın 'mağdurlarının' temsilcisi olarak gören iktidar, maalesef bugün gelinen noktada günümüzün 'mağruru' durumuna gelmiştir" dedi.

'Tek Tipçi ve Baskıcı 28 Şubat Zihniyeti Bugün De İktidardadır' başlığı ile yayımlanan açıklamada, 28 Şubat sürecinin Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir leke olduğu belirtildi.

28 Şubat döneminin otoriter yapısının bir tepki olarak AK Parti’yi doğurduğunu belirten Yeneroğlu "Ve onu, bu tepkinin bir tezahürü olarak tek başına iktidara getirmiştir. AK Parti’nin 19. yılına ulaşan uzun iktidar döneminde, 28 Şubat sürecinde mevzuata işlenen ve dindarları hedef alan düzenlemelerin hemen hemen tamamının ilga edildiği açıktır. Ancak ne yazık ki demokratikleşme ve hukuk devletinin yerleşmesi sağlanamamış, son yıllarda hızlanan bir biçimde demokrasiden uzaklaşılmıştır" dedi.

"RUHUMUZA MUSALLAT OLDU"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, 28 Şubat'ın yıldönümünü hatırlatarak "Diğer darbeler bedenimize zarar verirken, 28 Şubat post modern darbesi ruhumuza musallat olmuştur" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sulçuk Özdağ,1997'de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında alınan kararlarla başlayan 28 Şubat süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özdağ "28 Şubat, tek adam özlemi içinde kıvrananların tuzak ve kuşatması olarak kayıtlara geçmiştir" ifadelerine yer verdi.

28 Şubat için 'hürriyet katillerinin projesi' diyen Özdağ, bu dönemde muhafazakâr kesime yönelik hak ihlallerinin yapıldığı, başörtülü kızlarımızın eğitim haklarının gasp edildiği söyledi.

Editör: Haber Merkezi