Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, haftalık olağan değerlendirme toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği ve AK Parti’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarına ait Man Adası'ndaki şirkete 15 milyon dolar gönderdiği dosyayı hatırlatan Gelecek Davutoğlu, “Birileri de kalkıp İnsanlar Türkiye’ye güvenip paralarını Türk bankalarında ve kayıt içinde tutacaklarına Man Adası veya Malta gibi yurt dışı vergi cennetlerindeki gizli hesaplarda mı tutsaydı?” dedi.

'KAHVE MUHABBETİ YAPIYORLAR'

Birgün'ün haberine göre, “Ekonomi yönetiminde cehalet diz boyu” diyen eski Başbakan, sözlerine şöyle devam etti: “Bunların yedikleri, giydikleri, içtikleri, banka hesapları, okudukları okullar; hepsi yurt dışında hepsi yabancı. Onların tuzu kuru tabii. Ama kalkıp kahve muhabbeti düzeyinde ithalat ve ihracat analizleri yaparlar. Bu ekonomi yönetimi ne yazık ki liyakatsizliği ve ciddiyetsizliğiyle Türk iktisat tarihine geçecektir. Demokratik bir ülkenin bakanının hem demokrasiden hem de demokrasi-yatırım ilişkisinden bu kadar uzak olması ancak nepotizmle, yani akraba kayırmacılığı ile mümkündür.”

DAVUTOĞLU KOLTUKTA OTURURKEN  BAKAN OLMUŞTU

Davutoğlu’nun “kahve muhabbeti düzeyinde ithalat ve ihracat analizleri” şeklindeki eleştirileri, “Berat Albayrak’tan mı bahsediyor?” sorusunu da beraberinde getirdi.

Hem Erdoğan’ın damadı hem de Hazine ve Maliye Bakanı olan Albayrak, yaptığı gerçeklikten uzak ve yüzeysel ekonomi sunumlarıyla sık sık eleştirilerin hedefi oluyor.

Albayrak, Kasım 2015’te Davutoğlu’nun kurduğu 64’üncü hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olmuştu.

Editör: Haber Merkezi