Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü' dolayısıyla Twitter'dan paylaşımlar bulundu.

Davutoğlu, mesajında basından korkanları "Şaibeli işleri olan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar; basından ve gerçeklerden!.." ifadeleriyle tanımladı.

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle: "Kim Korkar Basından? Şaibeli işleri olan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar; basından ve gerçeklerden!.. 

Eğilmeden, bükülmeden, gücün esiri olmadan, halk için, haktan yana haberin, gerçeğin peşindeki tüm gazetecilerin #BasınÖzgürlüğüGünü kutlu olsun."

Basın ofisinden de '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü' dolayısıyla Davutoğlu'nun basın özgürlüğü ile ilgili görüşleri paylaşıldı. 

"GERÇEK DEMOKRASİ İÇİN BASIN ÖZGÜR OLMALI"

"Ne yazık ki, ülkemizde basın bugün tek elden yönetilen zavallı bir propaganda aracı haline gelmiştir. Bugün, ana akım gazete ve televizyonların kapıları muhalefete kapalıdır. Mevcut düzen içinde, nitelikli gazeteciler işsizliğe mahkum edilmiştir. Gazeteler okunmamakta, televizyonlar izlenmemekte, halk, habere, gerçeğe, bilgiye ulaşabilmek için sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralara yönelmektedir.

Gerçekleri söylemeye çalışan basın mensuplarına hapis korkusuyla göz dağı verilmeye çalışılmaktadır. Eleştiriden, özgür düşünceden korkan bir iktidar, kaybetmeye mahkumdur. Gerçek bir demokrasi için, basının özgür olması gerekir. Gazeteciler, özgürce sorup, araştırıp gerçekleri yazabilmelidir.

"BASINDAN DOĞRUYU SÖYLEMEYENLER KORKAR"

Cana kast edenlerin serbest, fikrini söyleyenlerin tutuklu olduğu bir ülkede korku ve endişe vardır. Saklayacak, gizleyecek bir şeyiniz yoksa basından korkmanıza gerek yok!.. Unutmayın, basından, gizli saklı iş çevirenler, hukuka uygun iş yapmayanlar, doğruyu söylemeyenler korkar!.. Eğer korkacak bir şeyiniz yoksa, basın özgürlüğüne dokunmayın!.. Yoksa zan altında kalmaya devam edersiniz!.."

Editör: Haber Merkezi