Ahmet Davutoğlu, yapılan paylaşımlarda AK Parti Hükumetini çok sert bir dille eleştirdi, iktidarı medya gruplarına aktarılan 4. 2 milyar TL’yi basını satın almak için medya gruplarına aktarılmasaydı, biz bize yeterdik’ şeklindeki görüntülere yorumlar yaptı.

‘MALUM ŞİRKETLERE HORTUMLAMA YAPILDI’

AK Parti’den istifasının ardından eleştiri oklarını üzerine çeken Davutoğlu ve Gelecek Partisi'nin resmi hesaplarından paylaşılan ilk videoda ödenen vergiler hatırlatılarak, “Biz her gün devlete 2.3 milyar TL vergi veriyoruz. Geçen yıl ödediğimiz vergi tam 820 milyardı! Kötü gün için biriktirdiğimiz o parayı, malum şirketlere yüksek vergi affıyla talan etmeseydiniz biz bize yeterdik!” ifadelerine yer verildi.

‘KEFEN PARAMIZI HEBA ETTİLER’

Kampanyanın ikinci videosunda ise Merkez Bankası'nın ihtiyaç akçesinin hazineye aktarılarak, ekonomi yönetiminin hatalarını örtbas için kullanılması eleştirildi. Yapılan paylaşımda, “Biz yıllarca çalışıp ihtiyat akçesi oluşturduk. Merkez Bankası’ndaki kefen paramız tam 41 milyardı! Kötü gün için biriktirdiğimiz o parayı, bozuk ekonomiyi örtbas için hazineye aktarıp talan etmeseydiniz biz bize yeterdik!” ifadelerine yer verildi.

HAYVANCILIK TEPKİSİ

Üçüncü kampanya videosunda ise, 2018 yılında hayvancılığa verilen destekten daha fazlası olan 4.2 Milyar TL'nin bir medya kuruluşunu ele geçirmek heba edildiği hatırlatılarak “2018 yılında Türkiye'de hayvancılığa 3.7 Milyar TL destek verirken, aynı yıl sadece bir medya kuruluşunu ele geçirmek için 4.2 Milyar TL’yi heba etmeseydiniz biz bize yeterdik!” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi