Gelecek Partisi'nin İstanbul İl Başkanlığı'nın açılışında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ''PKK olsun, FETÖ olsun, Pelikan olsun hepsinin tam karşısında duracağız" diye konuştu. Konuşanın suçlandığını, 'yolsuzluk var' diyenin cezalandırıldığını da belirten Davutoğlu "İsraf, lüks, şatafat, kibir, şeffaflıktan kopuş ve yolsuzluk ekonomi kaynaklarını tüketiyor. Memlekete kara kış atmosferi hakim. Konuşan hemen cezalandırılıyor. Kendi oğlunu diğer vatan evlatlarından ayıran biri devlet adamı olamaz. Kendi yakınlarını 81 milyondan ayrıcalıklı gören devlet adamı olamaz" ifadelerini kullandı.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI:

"Yollar tıkandığında, istikamet bozulduğunda, değerler ve ilkeler göz ardı edildiğinde samimiyetle düzeltmeye çalıştık. Makamları bırakmamız gerektiğinde bıraktık. Doğru sözleri en yetkili kişilere söylememiz gerektiğinde söyledik. Yüreğimizden konuştuk. Dostluklar devam etsin, ülke bunalıma girmesin diye makamları terk ettik. 

Nice hakaretlere rağmen ağzımızdan kem söz çıkmadı. Bundan sonra da çıkmayacak. Dilimiz bozulmayacak. Geçmişi reddetmeyiz ama nasıl Demokrat Parti içinden çıktığı partinin devamı değilse biz de içinden çıktığımız partilerin devamı değiliz. Yeni bir geleceğe yürüyen gelecek öncüleriyiz. Anlaştığımız şeyler ilkelerdir.

"BUNLARIN BİR KUTSALI, BİR İLKESİ KALDI MI?"

Bunların bir kutsalı, bir ilkesi kaldı mı? Bizler o ilkeleri ayağa kaldırmak için yola çıktık. 'Anadolu'da teşkilatlanamazlar, Türkiye’de korku iklimi var kimse cesaret edemez' dediler. 2 ayda 32 ilimizde il başkanı atadık. Bu baharda cemre havaya düştü ya suya ve toprağa düşecek. Baharla birlikte 81 ilde il başkanımızı atayacağız. Bir ülkede parti kurmak cesaret işiyse o ülkede demokrasi yoktur. Yanlışsa millet karar verir.

"KONUŞAN HEMEN CEZALANDIRILIYOR"

Bu korku iklimini dağıtacağız. Hukuka güven kalmadı. Herkes yarınından endişe içinde. Bu ülkenin kaderini mahkum etmek isteyen ister FETÖ, ister PKK, ister Pelikan olsun onların karşısında çelik bir iradeyle duracağız. FETÖ darbesine karışanların kardeşleri iltifat görüyor, başkaları uzak akrabalarından dolayı KHK ile işten atılıyorsa burada adaletten bahsedemeyiz.

İsraf, lüks, şatafat, kibir, şeffaflıktan kopuş ve yolsuzluk ekonomi kaynaklarını tüketiyor. Memlekete kara kış atmosferi hakim. Konuşan hemen cezalandırılıyor. Kendi oğlunu diğer vatan evlatlarından ayıran biri devlet adamı olamaz. Kendi yakınlarını 81 milyondan ayrıcalıklı gören devlet adamı olamaz.

Editör: Haber Merkezi