Eski Başbakan Davutoğlu, Gelecek Partisi’ni kurarak sahaya çıktı. Babacan’ın da yeni yılda partisinin ismini açıklaması bekleniyor.

Politic's Araştırma şirketi sahibi Recep Güven, Ana Muhalefet partisi CHP’de küskünlerin ve Muharrem İnce’nin çatlama meydana getirecekleri ön görüsünde bulunuyor.

İşte Recep Güven’in ‘Dengeler değişecek’ başlıklı o yazısı:

Siyasi ''dengeleri değiştireceğini düşündüğüm'' partilerden ilki Gelecek Partisi adını alarak kuruldu.

Çok yakında Ali Babacan'ın da kuracağı parti ile siyasi yelpaze İktidar ve Muhalefet partileri açısından dengelerde değişkenlik gösterecek.

MUHALEFET DE DENGELER DEĞİŞECEK!

Örneğin; Muhalefetin omurgasını oluşturan ve toparlayıcı yani birleştirici ana güç olarak gözüken CHP rakamsal olarak gücünü kısmen koruyacak olsa da, eskisi kadar muhalefetin ana unsuru ekseninde yer alamayacak, nedeni de Ali Babacan'ın kuracağı parti AK Parti’nin küskünlerine hitap ederken CHP'nin de küskünlerine hitap edecek seküler bir yapıda olması ki, geçtiğimiz günlerde derinleşen Muharrem İnce krizinden sonra kısmen bir kaymanın olacağı kanaatini oluşturuyor.

Geçmişte kendi ekseninde topladığı (Millet ittifakı) partilerle genelde olmasa da yerelde oluşan sinerjiyle başta İstanbul, Ankara,Adana ve Antalya belediyelerini kazanarak çok ciddi bir atılım yapmasına rağmen 2023 yılında yapılacak seçimlerde Başkanlığı Millet ittifakına kazandırır mı? sanmam.

İTTİFAKLAR DEVAM EDER Mİ?

Millet ittifakının İyi parti kanadı daha eşit şartlarda ittifak yapabilme imkanını bulacağını düşündüğü oluşumlarla en azından ilk tur için arayışa girecektir ki Davutoğlu ya da Babaca’nın partisine gurup kurmaları için daha şimdiden Milletvekili verebileceğini belirterek sıcak mesaj verdi.

Yazının devamı için tıklayın: http://www.bavulhaber.com/dengeler-degisecek-makale,124.html

Editör: Haber Merkezi