CHP eski milletvekili Fikri Sağlar'ın başlattığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başka bir boyuta tartışmasına başörtüsü tartışmasına DEVA Partisi'nden de tepki geldi.

Hem Erdoğan'a hem Fikri Sağlar'a tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu "İkisi de tek tipçi ve kadını araçsallaştırıyor. İkisi de çağdışı" dedi.

"ZIT GÖRÜNSE DE AYNI ZİHNİYET!"

Twitter'dan paylaşım yapan Yeneroğlu "Kimlikçi siyasetçilerin karşıt gibi görünmelerine bakmayın, karakterleri aynıdır, hep korku üreterek birbirlerini beslerler, ortaktırlar. Kimlikçiler otoriterdir, üstünlüklerini iddia ederek eşitliği reddederler, o sebeple kamusal menfaati gözetemezler, demokrat da olamazlar.

Biri 'militan' diyerek, diğeri ise 'vitrin mankeni’ diyerek başörtülü kadınları dışlar ve aşağılar. Zıt görünse de bu bakışlar birbirini besleyen aynı tahakkümcü zihniyet. İkisi de başörtüsünden üniforma anlıyor. İkisi de tek tipçi ve kadını araçsallaştırıyor. İkisi de çağdışı" ifadelerini kullandı.

Cuma namazı çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fikri Sağlar'ın 'türbanlı hakim' çıkışını değerlendirdiği sırada CHP'ye yüklenmiş, başörtülü kadınlar için 'vitrin mankeni' ifadesini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler. Bugün parlamentoda başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görüyor musun bunları? Bak buralara kadar gelindi. Daha çok mesafeler alacağız ama sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor" diye konuştu.

Eski CHP milletvekili Fikri Sağlar da Halk TV'de katıldığı bir programda 'türbanlı hakim' çıkışı ile büyük tepki çekmişti.

"Türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var" diyen Sağlar'a başta iktidar olmak üzere birçok kesim sert tepki göstermişti.

Editör: Haber Merkezi