AK Parti lideri Erdoğan,  Kars ve Karaman kongrelerine Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

'KARARLI ADIMLAR ATIYORUZ'

Cumhurbaşkanı, ekonomi yönetiminin yeniden oluşturulduğunu söyleyip şu ifadeleri kullandı: “Salgın sonrası yeniden şekillenecek küresel, siyasi ve ekonomik düzende ülkemizi hak ettiği yere çıkartacak adımları kararlılıkla atıyoruz. Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz. Hem mevcut sıkıntıları çözecek adımları hem bizi hedeflerimize ulaştıracak hamleleri süratle hayata geçirme azmindeyiz.”

MASKE VE MESAFE UYARISI

Erdoğan, ‘corona’ tedbirlerine uyulmasını beklediğini yineleyerek, “Milletimiz maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyarsa sert tedbirler almamıza gerek kalmaz. Soğuk algınlığı ve grip de yavaş yavaş artacak. Kurallara uymazsak bu yükü taşımakta zorlanabiliriz” diye konuştu.

“TÜRKİYE'NİN 81 VİLAYETİNİN HER BİRİ DEMOKRASİ VE KALKINMA İKLİMİNDEN İSTİFADE ETTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her dönemin kendi ruhu ve mücadele yöntemleri olduğunu belirterek Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de bu sürecin defalarca yaşandığına dikkati çekti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk yıllarda devleti ayakta tutma, yaşatma gayretiyle çok keskin tercihlerde bulunulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ardından tek parti diktasının milletimizin inancı, değerleri ve hayatı üzerindeki ağır zulümlerine maruz kaldık. Çok partili siyasi hayata geçişimizle âdeta nefes borularımızın yeniden açıldığını hissettik. Darbeler ve vesayet baskısı, milletimizin sadece demokrasiyi ve özgürlükleri yaşamasına engel olmakla kalmayıp, refahının artmasının da önüne geçti. AK Parti işte tüm bu ağır baskı ve geri kalmışlık döneminin ardından yeni bir umut, yeni bir ışık olarak Türkiye'nin üzerine doğdu. Hamdolsun, 18 yılda hem milletimizi özlemini çektiği haklara, özgürlüklere, itibara kavuşturduk hem de vatan topraklarının her karışını eserlerle hizmetlerle yatırımlarla donatarak geri kalmışlık zincirini kırdık. Türkiye'nin 81 vilayetinin her biri bu demokrasi ve kalkınma ikliminden istifade etti.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yılda Kars'a 13 milyar lira, Karaman'a ise 14 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını, bu yatırımlarla eğitimden sağlığa, ulaşımdan sosyal yardımlara her alanda şehirleri Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların beş katı, 10 katı hizmetlere kavuşturduklarını anlattı.

“BUGÜN ARTIK MİLLETİMİZE VE TÜM DOSTLARIMIZA GÜVEN VEREN BİR TÜRKİYE VAR”

Ülke güçlendikçe, büyüdükçe, kalkındıkça maruz kalınan saldırıların da arttığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükûmete geldiklerinden bu yana vesayet odakları ve onların çarpık ilişkileriyle, emniyet, yargı ve ordu içindeki FETÖ'cülerin darbe tehditleriyle yüzleştiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle hepsinin de üstesinden geldik. Biz önümüzdeki engelleri aştıkça, Türkiye'nin ufku genişledi, gücü arttı, harekat kabiliyeti yükseldi. Daha düne kadar kendi topraklarındaki bir avuç teröristle baş etmeye çalışan bir ülkeden, çok geniş bir coğrafyada harekatlar gerçekleştirebilen bir ülkeye dönüştük. Bugün artık milletimize ve tüm dostlarımıza güven veren, umut veren, heyecan veren bir Türkiye var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçlerden geçerken pek çok fedakârlıklar yapıldığını, hâlen de çözülemeyen ciddi sıkıntılar bulunduğunu kaydederek, “Ama bunların hiçbiri, önümüzdeki aydınlık geleceği karartabilecek büyüklükte değildir. Türkiye'yi nasıl 18 yılda bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri hâline getirdiysek inşallah hedeflerimize doğru adım adım yaklaştıkça, demokraside ve ekonomide çok daha büyük kazanımlara kavuşacağız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Yazar Ahmet Kekeç'in vefat ettiğini açıklayarak, “Kendisine Rabbimden özellikle merhamet diliyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin, cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Öncelikle ailesine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi