Demirören grubuna geçtikten sonra havuz medyasına dahil olan, hükumet yanlısı haberlerinden dolayı tirajları dip yapan Hürriyet, Milliyet ve Posta, artık basılmayacak. Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Demirören Medya dijital dönüşüm kararı aldı. Tüm gazeteler sadece online mecrada olacak, basılmayacak.

Kurum bünyesindeki gazetelerin tamamı, yani Hürriyet, Milliyet ve Posta artık sadece internet sitesi üzerinden devam edecek. Medyaradar’ın haberine göre, kararın alınmasında, artan kağıt maliyetleri ve evden çalışma düzenine geçişle dijital dönüşümün daha uygun olacağı fikri etkili oldu.

BAYRAMDA BASILMADILAR

Medyanın üst düzey yönetim toplantısında alınan karardan asla geri dönülmeyeceği belirtiliyor. Toplantı sonrasında, dün gazete binasında çalışanlara eşyalarını toplamaları için Perşembe gününe kadar mühlet verilmişti. Başta Hürriyet olmak üzere, gazetelerin bayramda basılmaması aslında Demirören yönetiminin bugünkü kararı için önemli bir sinyaldi. Çalışanlarsa eşyaları toplama talimatı sonrası endişeli bekleyiş içerisinde.

Editör: Haber Merkezi