Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın Yeni Mesaj gazetesinde yer alan mesajında Atatürk'ün yüz yıl önce yaktığı bağımsızlık meşalesini aynı azim ve kararlılıkla taşıyacaklarını söyledi.

Baş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. 

BTP'nin Atatürk'ün izinde yürümeye ant içmiş, gerçek vatanseverlerin partisi olduğunu ifade eden BTP lideri, mesajında şunları kaydetti:

"Bu topraklarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli egemenlik ve tam bağımsızlık ateşini yakmasının üzerinden tam 100 sene geçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, 'çocuklar geleceğimizin güvencesi ve yaşama sevincimizdir' diyerek bu büyük günü, bayram ilan edip çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu özel ve kutlu günde, partimizin Merkez Yönetim Kurulu kararı ile Bağımsız Türkiye Partisinin Genel Başkanlığı görevi bize tevdi edilmiştir. Bu önemli vazifeyi bu özel günde almanın ayrıca heyecanını ve mutluğunu yaşamaktayım.  Çünkü Bağımsız Türkiye Partisi, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği ülküde yürümeye ant içmiş, gerçek vatanseverlerin partisidir.  Geçtiğimiz günlerde Hakk'a uğurladığımız çok kıymetli genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş gibi bizler de; Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl önce yaktığı bağımsızlık meşalesini aynı azim ve kararlılık ile taşıyacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu ve daim olsun"

BTP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş'ın 14 Nisan'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından olağanüstü toplanmıştı.

Koronavirüs salgını nedeniyle online yapılan toplantıda Haydar Baş'ın oğlu hukukçu Hüseyin Baş, oybirliğiyle genel başkanlığa seçilmişt.

Editör: Haber Merkezi