Sakarya’nın Hendek ilçesinde, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'un sahibi olduğu Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda dün meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetti, 108 işçi yaralandı ve 3 işçiyi de arama çalışmaları devam ediyor.

Karar Gazetesi'nden Seda Çakır'ın haberine göre, göz göre göre izin verilen 'cinayet' sonrası ise MÜSİAD, hayatını kaybeden işçilerin aileleri ile ya da yaralı kurtulan işçilerle değil, fabrika sahibi ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı olan Yaşar Coşkun ile dayanışmayı tercih etti.

TEPKİ ÇEKEN 'MORAL YEMEĞİ'

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay ve çok sayıda MÜSİAD yöneticisi tarafından, 11 yılda 6 kez patlayan fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun için 'moral yemeği' düzenlendi.

PAYLAŞIM KALDIRILDI

Can pazarının yaşandığı facia sonrası düzenlenen 'moral yemeği' sosyal medyada tepki ve eleştirilerin odağı oldu. MÜSİAD Bursa'nın Twitter hesabından yapılan paylaşım ise tepkilerin ardından kaldırıldı. 

İŞÇİLER 4 GÜNDÜR UYARIYORMUŞ

Öte yandan, fabrikadaki patlamanın nasıl göz göre göre geldiği de ortaya çıktı. patlamada yaralanan işçiler, fabrikadaki mallarda ısınma olduğunu ve bu konuda 4 gündür uyarı yapmalarına rağmen önlem alınmadığını söyleyerek, “Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler” dedi. İşçilerden biri patronun da tehlikenin farkında olduğunu ve bu yönde kendilerini uyardığını söyledi.

13 YILDA 2 İŞÇİ ÖLDÜ 38 İŞÇİ YARALANDI 

Patlamanın yaşandığı fabrikada daha önce de defalarca patlama yaşandığı ortaya çıktı. İş kazaları aynı fabrikada daha önce de yaşanmış. 2 işçi hayatını kaybetmiş 38 işçi yaralanmıştı. 

11 Şubat 2019: Sakarya’nın Hendek İlçesi’ne bağlı Yukarıçalıca Köyü yakınlarındaki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın kız kaçıran imalatının yapıldığı bölümde meydana gelen ve Hediye Hallaç’ın (26) hayatını kaybettiği patlamada 14 kişinin yaralandığı bildirildi. 

29 Eylül 2009: Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı. Yangına maytap fitillerinin kurumadan kesilmesi sebep oldu. 

Editör: Haber Merkezi