Hasanoğlu, Bursa’nın terası olarak bilinen Çekirge yamaçlarının üstü ile dağ yolunun alt bölgesini içine alan dev lokasyonda, Kent Parkı Ormanı ve Parkı oluşturulması, ayrıca Merinos Parkı, Kültürpark ve Hüdavendigar Parkı ile bu mega proje arasında telesiyej bağlantıları da kurularak ulaşım kolaylığının da sağlanması, hem projeye hem de kadim şehre değer katacağını söyledi.

Dr. Hasanoğlu, Aktaş’a çağrıda bulunduğu önerisinde şunları söyledi:

BURSA YARARINA OLAN HER İŞE DESTEK OLURUZ

“22 Ağustos 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum’un da katılımı ile Çelik Palas Otel’inin arkasındaki yarım kalmış dev inşaatın yıkım kararından büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Törenle başlanan ve sonrasında da özellikle son 10 – 15 gündür, tüm TV programlarında dile getirilen ‘Çekirge Teras Projesi’ için bir Bursalı olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum.

Kendisi katıldığı her canlı yayında ‘Bursa’yı yıkarak güzelleştiriyoruz’ demektedir.

Evet Bursa’da yıllardır inşaat halinde kalan Çelik Palas Otelinin arkasındaki yapının yıkılıp, yerinin park haline dönüştürülmesi gerçekten önemli bir proje. Ortaya konulan bu irade için tekrar kutluyorum.

Bursa, Osmanlı’nın ilk başkenti, Bursa, içinde buram buram tarihi barındıran bir şehir ve Bursa, yeşili ile dünyaya nam salmış bir şehir.

KENT İÇİN VİZYON PROJESİ

Bu sebeple de büyükşehir olarak aslında çok daha geniş ve vizyon projelere imza atmamız gerektiğine inanmaktayım.

Uygulama aşamasındaki park projesi yanlışlıklarına ortaya koyduğumuz şerhler saklı kalmak şartı ile Hanlar Bölgesi’nin gün yüzüne çıkarılmasını ilk gün olduğu gibi bugün de destekliyoruz.

Ancak tarihi dokuyu bozacak her türlü uygulamanın da karşısında olacağımızı açıkça beyan etmek isterim.

Şimdi tekrar gelelim Çekirge Teras Projesi’ne.

Evet, o bölge için orada yıllardır atıl duran inşaat kütlesinin kaldırılıp, alanın parka dönüştürülmesi önemli ve bunun için teşekkür ettik, fakat tabi ki Başkan Aktaş’tan beklentimiz; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Türkiye’nin 4. büyük şehrinin belediye başkanı olarak, olaylara daha geniş açıdan bakması ve Bursa’ya değer katacak mega projeler ortaya koymasıdır.

Hanlar bölgesi, Bey Sarayı ve o bölgede oluşturulacak tarihi Bursa evlerindeki Butik Otel Projeleri ile Bursa’ya turist çekerken, tarihin yanında doğa ile de hem gelen turistlere, hem de Bursalı hemşehrilerimize farklı vizyon projeler sunmalıyız.

İktidara yürüyen İYİ Parti mensupları olarak bizler ‘İktidar olduğumuzda biz yapalım, siyasi rantını biz yiyelim’ mantığı ile ne genelde, ne de yerelde hiç bir olaya, hiçbir projeye bakmadık ve bakmayacağız.

Bu sebepledir ki, hep yapıcı ve yol gösterici olduk. Eleştirirken de yıkıcı değil, yapıcı olmaya çalıştık. Bizim derdimiz, daha İYİ bir Türkiye ve daha yaşanabilir bir Bursa yaratmaktır.

BİZİM DERDİMİZ BURSA

Şimdi de bu gerçekler doğrultusunda sayın Aktaş’a bir önerimiz var:

Çekirge Teras Projesi, lokal bir proje, siz ufkunuzu geniş tutup, büyük projelere imza atın. Geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı sayın Mustafa Bozbey’in yaptığı Atatürk Kent Ormanı’nın girişine tabela asacağınıza, bugün tüm Bursa’nın Botanik Park için sayın Erdem Saker’e, Hüdavendigar Parkı için sayın Recep Altepe’ye teşekkür ettiği gibi gelecekte size de teşekkür edilmesi ve isminizin şükranla anılması için önereceğimiz projeyi hayata geçirin, Bursa kazansın.

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu

Önerime gelince, daha önce Osmangazi Belediye Meclis Üyesi olarak seçildiğim 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Osmangazi Belediye Meclisi’nin gerçekleşen ilk oturumu olan 11 Nisan 2014 tarihindeki faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumda, parti grubu dışında şahsım adına söz alarak bugünkü yapıcı muhalefet anlayışımızın aynısını o zaman da dile getirmiş ve ekteki tutanakta da mevcut hali ile ‘Sayın meclis üyeleri az önce grup sözcümüz Başkanlık Makamı’nın 2013 Faaliyet Raporu hakkında ve kısaca 2009-2014 dönemi hakkında partimizin görüşlerini sizlerle paylaştı. Ben ise bugüne kadar oluşan genel kanı ve teamüllere göre muhalefet kanadı her zaman sadece eleştiren ve çözüm üretmeyen gruplar olarak yer etmiş olan algıyı değiştirecek bir sunumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

2014-2019 döneminde de meclis grubu olarak bir ilke imza atıyor ve bundan sonraki Faaliyet Raporu görüşmelerine esas olacak, yeni dönemdeki çalışmalar için hep birlikte, daha yaşanabilir bir Osmangazi için ve Osmangazi’ye değer katmak için, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde seçim, propaganda çalışmalarımızda kullandığımız projelerin bir kısmını önerge olarak Başkanlık Makamına ve meclis grubuna sunmak istiyorum’ diyerek bir sunumda bulunmuştum.

TAM 7 YIL ÖNCE ÖNERMİŞTİK

Bu sunumumda Osmangazi ve Bursa’ya değer katacak 15 başlık altında farklı projeleri dile getirmiş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibinin dikkatine sunmuştum.

15 maddelik bu sunumumun tutanaktaki mevcut haliyle de 3’üncü maddesi ‘3-Osmangazi ve Bursa’ya nefes aldıracak ve hemşirelerimizin Botanik Park dışında mesire veya sosyal donatı alanı olarak kullanabilecekleri, dağ yamaçlarında Alacahırka’dan başlayıp Doburca’ya kadar uzanan yaklaşık 3 km’lik, Çekirge yamaçlarının üstü ile dağ yolunun alt bölgesini içine alan lokasyonda Kent Parkı - Ormanı oluşturulması. Ayrıca Merinos Parkı, Kültür Park ve Hüdavendigar Parkı ile Kent Parkı - Ormanı arasında telesiyej bağlantıları da kurarak ulaşım kolaylığının da sağlanması hem projeye hem de Osmangazi’ye değer katacaktır’ şeklindeydi.

Faaliyet raporu görüşmelerinin sonunda söz alan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar, gruplar ve şahsı adına söz alan tek meclis üyesi olarak bana verdiği cevapta da yine tutanaktaki mevcut haliyle ‘O yüzden biz bu algıyı değiştirmek için Yeşil Bursa dedik. Yeniden Yeşil Bursa dedik, Yeniden Yeşil Osmangazi dedik. Osmangazi’yi toprakla buluşturduk. Yine devam edeceğiz. Yine 500 tane park yapacağız. Yine büyük parklar yapacağız. O Kent Park’ı zaten bizim projemizde var, onu da yapacağız. Ve 100 dönümlük Doburca’da yine büyük park projemiz de var. Yeşil olmazsa olmaz’ diyerek cevap vermişti.

Fakat gelin görün ki, üzerinden tamı tamına 7 yıl geçti. Söz uçtu, yazı kaldı. Sayın Dündar’ın, ‘Projemizde var’ dediği Kent Park’ı, sadece alışılmış şekli ile AK Parti kadrolarının her projede olduğu gibi, burada da popülist siyaset anlayışı gereği sadece verdikleri sözlerden biri olarak kaldı.

EN BÜYÜK SEYİR TERASI OLUR

Şimdi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı olarak sesleniyor ve öneriyorum:

Sn. Aktaş gelin ufkunuzu açın, büyük düşünün! 100 yılın projesi dediğiniz Hanlar Bölgesindeki tarihe, Bursa’nın adına yakışacak yok edilen Yeşil Şehri de entegre edin ve bugün için atıl durumda olan, kamulaştırma gerektirmeyen, Bursa’ya nefes aldıracak, oraya çıkanlara ayaklarının altında Bursa’yı seyir terası olarak seyredebilecekleri, piknik yapabilecekleri, yürüyüş parkurları ile doğa ile iç içe spor yapmak isteyeceklere belki de hiçbir şehirde olmayacak treding imkanları sağlayabilecek bu projeyi hayata geçirin, Çekirge Teras Projesi’nin 15-20 katı olan devasa bir alanı Bursa ile buluşturun.

Bursa sizi de, kazandırdıkları parklardan dolayı andığı, Sn. Saker, Sn. Altepe gibi minnetle ansın.

Ha yok, ‘Bizim ufkumuz bu kadar açık değil, biz Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak dar çerçevedeki işlerle alakadar oluyoruz’ derseniz de, emin olun ilk seçimden sonra İYİ’lerin yönetimindeki Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanlarının Bursa’ya kazandıracakları ilk projelerinden biri bu olacaktır.

Ama ilk başta da belirttiğim gibi, bizim yapıcı muhalefet anlayışımız gereği derdimiz Bursa’nın kazanması. Siz bu projeyi hayata geçirirseniz, Bursa kazanacak, varsın siyasi kazancı sizin olsun. Yeter ki Bursa, Kent Parkı’na ulaşmak için bir 4-5 yıl daha beklemesin, projeyi öneren olarak bu onur bize yeter.”

Editör: Haber Merkezi