Şehreküstü Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasının ardından katılımcılar, maaş bordrolarını yaktı. Rona, TÜİK’in halka gerçekleri açıklamakla yükümlü bir kurum olması gerekirken, verileri ayarlama kurumuna dönüştüğünü söyledi. Emekçilerin eylemine, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da destek evrdi.

‘KATAKULLİ YAPIYORLAR’

Özkan Rona, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “İktidar, emekçilere sefaleti ve açlığı layık görmüş, krizin faturasını bir kez daha emekçilerin sırtına yüklemiştir. İktidar, devlet kurumlarının her birinde 4 maaş alan bürokratlara para bulurken, yurt dışındaki faiz lobilerine milyarlarca dolar faiz ödemeye devam ederken, bir avuç müteahhitte para bulurken, memurun ve emeklinin yüzde 7,36 zamma muhtaç edilmesini emekçiler olarak kabul etmiyoruz. Kamu emekçilerini sefalet ücretine mahkum ettikleri yüzdelik dilimleri de Hakem Kurulu’na ilan ettirmişlerdi. O gün katakulli yaparak kamu emekçilerini masada satan, sözleşmeyi tarihi bir başarı olarak sunan Turkuvaz Konfederasyon bugün tarihi bir rezalete imza attığını hem yaptığı itirazla hem de sebep olduğu sefalet zamlarıyla göstermektedir” şeklinde açıklamada bulundu.

ASIL ENFLASYON 29.9

TÜİK’in sepet oyunlarıyla enflasyonu eksik hesaplayarak, kötü ekonomi yönetiminin yol açtığı yüksek enflasyonu gizleyerek bütün faturayı emekçilere ödetmekte olduğunu söyleyen Rona sözlerine şöyle devam etti: “Halkın; çarşıda, pazarda karşı karşıya kaldığı gerçek enflasyon, halkın enflasyonu verilerine göre yüzde 29,9’dur. Milyonlarca kamu emekçisi, emeklisi ve ailelerini sevindirecek ve her dönem yaşadığımız kayıpların giderilmesini sağlayacak koşullar şunlardır: AKP iktidarı ve TÜİK, enflasyonu gizleyen anlayışını ve sahte verilerle açıklanan oranları terk etmelidir. Kamu çalışanlarımızın kayıpları telafi edilmeli, toplu sözleşme masası yeniden kurulmalı ve memurlarımıza ek zam verilmelidir. Kamu emekçilerinin sadece satın alma gücünün korunabilmesi için maaşlarına en az yüzde 30 oranında zam yapılmalıdır. Enflasyon farkı ile birlikte memurun zammı yüzde7,37 olarak ilan edildiği anlayış terk edilmeli memurun aldığı yüzde 3 oranlı sefalet aldatmacasında vazgeçilmelidir. Emekçilerin; temel ekonomik sorunları arasında yer alan işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, yüksek borçluluk gibi sorunlara kalıcı çözümler için kamucu politikalara dönülmelidir. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır. Vergi dilimleri 15’ten yüzde 10 düşürülmelidir ve sabit tutulmalıdır” şeklinde ifadelere yer verdi.

Editör: Haber Merkezi