MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyeleri SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca’yı ziyaret ettiler. Kurumlar arası işbirliğinin değerlendirildiği ziyarette konuşan Alpay, “Bu dönemde işverenlere yönelik önemli istihdam destekleri oldu. Haliyle çalışanların işten çıkartılmaları da olmadı. Ekonomik gelişmeler yönüyle de ortada pozitif bir tablo var. Bu motivasyonumuzu daha da arttırıyor” dedi. MÜSİAD Bursa Şubesi yönetimini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca da Bursa’da istihdamın artmaya devam ettiğini söyledi.

MUTFAK MASRAFLARINDA 928 LİRA ARTIŞ

Dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması (mutfak masrafı) tutarı, yılın ilk 8 ayı itibarıyla önceki yıl sonuna göre 285 lira, temel ihtiyaçlar için yapılması gereken toplam harcama ise 928 lira artış gösterdi. Son bir yıl itibarıyla bakıldığında, ortaya çıkan ek harcama gereği gıda için 385 lira, toplam hane halkı harcaması için 1248 lira oldu.

DOLAR VE EURO FIRLADI

Öte yandan, Dolar/TL 7.62 seviyesini görerek rekor seviyeye çıktı. Euro/TL de hafta başında 9 TL’yi gördü. Gram altın ise 475 TL seviyesinde güne başladı ve 471 TL’ye kadar çekildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından asgari ücret ve emekli maaşlarındaki önlenemez erime devam etti.

Editör: Haber Merkezi