Yayın politikasından dolayı baskı gördüğü iddia edilen Olay TV'nin kapanacağı konuşuluyor. Cavit Çağlar'ın "Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da çekiyorum" dediği ileri sürüldü.

Independent Türkçe'nin haberine göre ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Çağlar'ı arayıp isim listesi vererek; yeniden yapılanma istediği iddia edildi.

30 Kasım'da yeni ekiple yayın hayatına başlayan ve Çağlar'ın sahibi olduğu kanal yerine başka bir kanalla yola devam etme arayışının sürdüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Olay TV ile yolların ayrılması nedeniyle yeni kanal görüşmeleri yapılıyor. Anlaşmanın sağlanması durumunda yeni logo ile yola devam edileceği kaydediliyor.

SARILAR ÇALIŞANLARLA KONUŞTU

Çalışanları toplayıp konuşan Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar Cavit Çağlar'la yolların ayrıldığını doğruladı ve "Bu ekip aynen devam edecek. Bir medya grubunu satın aldık. Şimdiki binamızda aynen devam edeceğiz" dedi. Ancak satın alınan medya grubunun adı açıklanmadı.

ALTUN ÇAĞLAR’A LİSTE Mİ VERDİ?

İddialara göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kanalın patronu Cavit Çağlar'a bir isim listesi gönderdi ve yeniden yapılanma talep etti. Çağlar, bunun üzerine kanalı kapatma kararı aldı.

ÇAĞLAR’A TMSF TEHDİDİ

Bağımsız milletvekili Ahmet Şık da iş insanı Cavit Çağlar'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eliyle şirketlerine el konulmakla tehdit edildiğini iddia etti.

25 Aralık'ta kapanacağı belirtilen Olay TV'de çalışanlar ise gelişmeler karşısında tedirgin.

Editör: Haber Merkezi