Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirmeyi planladığı kavşak düzenlemesi kapsamında, kavşağın ortasında bulunan Osman Gazi Han heykelinin kaldırılmasının söz konusu olmadığı duyuruldu.

Cemil Aydın, Fomara Meydanı'nda bulunan Osmngaz Han Heykeli'nin Bursa'nın sembollü olduğunu söylemiş, Büyükşehir'e yapacağı kavşak çalışmasında Bursa'nın sembolünün yerinde kalması yönünde teklifte bulunmuştu.

AKILLI KAVŞAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEĞİ DUYUTULDU

Büyükşehir Belediyesi, son olarak şehrin en önemli bağlantı noktalarından biri olan Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda akıllı kavşak düzenlemesi yapabilmek için düğmeye bastı. Hazırlanan tasarı projede; Haşimişcan’dan Atatürk Caddesi ve Altıparmak Caddesi’ne geçişlerin kolaylaşacağı, yine Santral Garaj istikametinden gelen araçların Haşimişcan Caddesi ile Fevzi Çakmak Caddesi’ne ve Atatürk ile Altıparmak caddelerine dönüşlerinin hızlanacağı ön görüldü. Hazırlanan projede, mevcut kavşakta orta refüjde bulunan Osmangazi Han heykelinin kaldırılması söz konusu değildir. Heykel bulunduğu yerden sadece 7-8 metre geriye kaydırılarak, akıllı kavşak projesinin hayata geçirilmesi öngörülmektedir. Konuyla ilgili olarak Osmangazi Belediyesi’ne yazılan yazıda da sunulan tasarı projede heykelin kaldırılmayacağı belirtilmiş ve Osmangazi Han heykelinin kaydırılması gereken nokta proje üzerinde işaretlenmiştir. Osman Gazi heykelinin kaldırılacağı yönündeki haber ise yanlış bilgilendirmeler ve maksatlı çarpıtmalardan öte değildir.

Editör: Haber Merkezi