DNA testi sonucu kızının eşinden değil 28 yaş büyük komşularından olduğunun ispatlanması sonrası Esra Karakuş’un ATV ekranlarında sevinç çığlıkları atması, sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu. Sunucu Esra Erol ise kendisini savunmaya çalışmıştı. Yaşanan bu utanç görüntüleri Türk toplumunun ahlaki değerlerini hiçe sayılmasıyla birlikte, RTÜK’ün fikri savunma içinde olan, ülkede yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıları gündeme getiren kanallara karşı uyguladığı karartma ve para cezalarını, havuz kanallarına uygulaması gelinen çarpıklığı da ortaya koyuyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin

Gazeteci yazar İsmail Ersan, bugünkü yazısında, iki kesimden bahsederek, ‘Bugün ülkemizde iki farklı kesimin ahlaklı insanlar üzerinde etkisi var. Nedir bu iki kesim? Bir ahlaksızlık yapanlar ikincisi de ahlaksızlığı daha çok izlenmek adına insanlara servis edenler’ ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi. RTÜK’ün masaya yumruğunu vurması gerektiğine dikkat çekti.

İşte İsmail Ersan’ın ‘Toplum ahlakını daha ne kadar bozacaksınız?’ başlıklı o yazısı:

Toplum ahlakını daha ne kadar bozacaksınız?

Bugün ülkemizde iki farklı kesimin ahlaklı insanlar üzerinde etkisi var. Nedir bu iki kesim? Bir ahlaksızlık yapanlar ikincisi de ahlaksızlığı daha çok izlenmek adına insanlara servis edenler.

Artık televizyonlarda bu ahlaksızlığı süsleyip püsleyenlere bir dur deme zamanı geldi. Toplumu bu denli ahlaksızlaştıran programları denetleyen Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) artık elini masaya vurmalıdır. Çok yakından tanıdığım kurumun başındaki isim değerli büyüğüm Ebubekir Şahin Bey’in bu konuya eğileceğinden şüphem yok. Bu ülkede televizyon izlesin diye halkın karşısına illaki ahlaksız programlarla mı çıkılması gerekiyor.

Yok mu ahlaklı program yapacak izlettirecek televizyon kanalı. Bir yandan Ahlaksız yayınların yapımcısı diye adlandırılan Netflix’i eleştireceksin bir yandan da Esra Erol’un ATV ekranlarında Esra Erol'un sunumuyla ekrana gelen programa evli bir kadının komşusundan bebek yapması ve bu bunun DNA testi ile kanıtlanmasına sevinmesi programını hükümete yakınlığıyla bilinen bir medya aracılığıyla vatandaşa izlettiriyorsun.

Yazının devamını okumak için tıklayınız:  https://bit.ly/3n1y0Mk

Editör: Haber Merkezi