Henüz şark hizmetine gitmemiş yeni personel bulunurken, birinci şark hizmetini yerine getiren ve deneyim ve güven sağlayan personelin ileri yaşlara ulaşmalarına rağmen ikinci hizmete zorlandığını dile getiren Aydın, aksi takdirde söz konusu personelin emekliliğe zorlandıkları iddialarına dikkat çekti.

Uygulamadan etkilenen polislerin 48 ila 52 yaş aralığında olduklarını ve 30 bine yakın mağdur polisin bulunduğunu söyleyen Erkan Aydın, çok sayıda emniyet mensubunun süreci endişeyle beklediğini ifade etti.

‘HAKSIZLIK YAPILIYOR’

Aydın, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti: “Henüz birinci şark hizmeti yapmayan polisler varken, neden orta yaş ve üzeri emniyet çalışanları bulundukları ilden çok daha uzaktaki illere gönderilmek istenmektedir? Söz konusu uygulama emniyet çalışanları arasında haksızlığa yol açmayacak mıdır? Buradaki amaç 48 ile 52 yaş arasındaki emniyet çalışanların emekliliğe zorlanması mıdır? Emniyette 30 bine yakın personel tasfiye edileceği yerine iktidar partisinden ya da cemaatlerden yeni personel alımı mı yapılacağı iddiası doğru mudur?”

Editör: Haber Merkezi