Gazeteci Can Ataklı 30 Eylül 2019 tarihinde kaleme aldığı “Şeytanın bile aklına gelmez’ dersiniz ama yandaş TV’cinin aklına geliyor işte” isimli yazısında isim vermeden bir TV sunucusunun kendisine edilen hakaretleri gelir kapısı haline getirdiğini yazmış; söz konusu kişinin beraber çalıştığı avukat ordusu ile şikayetçi olduğu kişilerin gözünü korkuttuğunu ve 3 bin TL karşılığında şikayetini geri çekmeyi teklif ettiğini belirtmişti. Ataklı söz konusu kişinin bu sayede toplamda milyonları aşan bir gelir elde ettiğini söylemişti.

Can Ataklı’nın yazısından sonra İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görüştüğüm kişiler söz konusu kişinin A Haber sunucusu Erkan Tan olduğunu söylemişti. 

jurnal Türkiye'den Onur Dolar'ın haberine göre, Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından İstanbul ve Ankara’daki uzlaşmacılar arasında konunun daha büyük rahatsızlık yarattığını, hatta İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bir grup uzlaşmacı ile Erkan Tan’ın avukatlarından Uğur Güngör arasında bir tartışma yaşandığını öğrendim. Uzlaşmacılar Erkan Tan’ın avukatlarının hakaret davalarının gelir kapısı haline getirildiğini, amacından bağımsız olarak mahkemelerin ve kendilerinin boş yere meşgul edildiğini söylüyorlar.

ŞİKAYETÇİ OLUNAN KİŞİ AK PARTİ’Lİ OLDUĞUNU KANITLARSA ŞİKAYET BEDELSİZ GERİ ÇEKİLİYOR

Durumu öğrendiğim uzlaşmacı Erkan Tan’ın hakaret davası açtığı kişiler arasında da siyasi görüş ayrım yaptığını belirtti. Hakaret davası açılan kişi eğer araya hatırı sayılır bir AKP’li yönetici sokarsa avukatlar aracılığı ile durum Erkan Tan’a iletiliyor, ve şikayet geri çekiliyor. Ya da kişiden AKP’li olduğunu kanıtlanması isteniyor. ‘Nasıl AKP’li olduğunu kanıtlıyor?’ sorusunun cevabıysa ilginç.

ERKAN TAN’DAN KAĞIT TOPLAYICISINA: “SEN AK PARTİLİ DEĞİLSİN, PARAYI ALACAĞIM”

Durumu bana aktaran ve ismini vermek istemeyen uzlaşmacı İstanbul’da bir kağıt toplayıcının uzlaşma dosyasının kendisine geldiğini, kişinin maddi durumunun çok bozuk olduğunu ve 3 bin TL’yi ödemesinin mümkün olmadığını Erkan Tan’ın avukatlarını ilettiğini söyledi. Kağıt toplayıcısı yurttaşa ‘AKP’liyim dersen parayı vermekten kurtalabilirsin’ dediğini söyleyen uzlaşmacı çabaları sonucu kişinin Erkan Tan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi