Anayasa Mahkemesi'nin "Karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez" kararını iptal etmesine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı konuşmada AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef alarak "Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Soylu'ya cevap Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'dan geldi. Yıldırım hem gençliğinde ve şimdi bisiklete binerken çekilen fotoğraflarını paylaştı. Hem de üstü kapalı bir şekilde Süleyman Soylu'ya gönderme yaptı.

Yıldırım, "Bisiklet maceram 2020-1992" yazarak şu fotoğrafları paylaştı:

ANAYASA MADDESİNİ PAYLAŞTI

19.10.2015-25.10.2019 tarihleri arasında Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği görevini de yürüten Prof. Dr. Engin Yıldırım fotoğraflardan önce de Anayasa'nın 138. maddesini paylaştı.

Söz konusu maddede şunlar yazıyor: Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler.

"HİÇBİR KİŞİ HAKİMLERE TALİMAT VEREMEZ"

Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.

Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

Editör: Haber Merkezi