Yaşanan ekonomik sıkıntıyı göz önünde bulundurmadan Bursalılara kullanmadıkları halde yüksek su faturası gönderen Büyükşehir Belediyesi’ne geri adım attırdıklarını sosyal medya hesabından duyuran İYİ Parti Bursa il Başkanı Selçuk Türkoğlu, vatandaşın aklıyla alay ettirmeyeceklerini söyledi.

‘BİZİM GÖREVİMİZ DOĞRULARI SÖYLEMEK’

Büyükşehir Belediye Meclisi’nce alınan kararla su faturalarındaki fahiş rakamların bir nebze olsun aşağıya çekileceğini ve vatandaşın az da olsa nefes alacağını belirten İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Demek ki aklın yolu birmiş. Her ay bir önceki aya göre katlanarak gelen su faturalarını ödemekten bunalan vatandaşların sesine kulak vermeye ve hem bu konunun, hem de Bursalıların mustarip olduğu diğer tüm problemlerin bundan böyle de ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğiz. Milletin derdine biraz olsun derman olabilmek, muhalefet partisi olarak bizlerin en başta gelen görevlerinden biridir. Demek ki neymiş? Velhasıl Bursa’da su faturalrı ucuzlayabiliyormuş” şeklinde konuştu.

‘EZBERLERİ BOZACAĞIZ, MAZLUMLARIN YANINDAYIZ’

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı olarak sürekli sahada olmaya söz verdiklerini ve etkin muhalefet görevini, BUSKİ’nin önünde gerçekleştirdikleri sayaç eyleminde olduğu gibi aynen yerine getirmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Türkoğlu “İYİ Parti olarak; Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizin de önergeleriyle destek verdiği bu kararı, geç kalınmış olmasına rağmen olumlu buluyoruz. Örneğin 50 TL’lik bir faturada yüzde 40 oranına varan bir ucuzlama anlamına gelen bu karar, aynı zamanda Bursalıların bugüne kadar haksız yere çok yüksek su faturaları ödediklerinin de çok önemli bir kanıtı olmuştur. Hukukçularımız konuyu bu yönden de araştıracaklar ve vatandaşların hak kaybının yargı yoluyla telafisinin mümkün olup olmadığına da bakacaklardır. Milletimizin yaşadığı her sorunu en etkili biçimde dile getirmeyi sürdürecek ve çözüm yolunu da göstererek, üzerimize düşen muhalefet görevini bundan böyle de bihakkın yerine getireceğiz. Ezberleri bozmaya, mazlumların sesi olacağı ” dedi.

Editör: Haber Merkezi