Başlığı okuduğumuzda neden her şeye sahipken bunlardan istifade etmiyoruz yoksa cimrimiyiz diye aklımıza bazı soru işaretleri oluşabilir.

Elbette bundan bahsetmiyorum. Devletin kaynakları heba edilerek yapılan bazı işlerden istifade etmediğimize dikkatleri çekmek istedim.

Mesela aklıma gelen bir iki örnek; Yarış Yapılmayan İstanbul Park Formula Pistimiz Var. Futbol Maçları Oynanmayan Atatürk Olimpiyat Stadımız Var. Pahalı Diye Araçların Geçmediği Osmangazi Köprümüz Var. Şimdi bunlara bir yenisi daha eklenmek isteniyor. Kanal İstanbul...

İstanbul Havalimanı yapıldığında bile THY Eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kitabında, Atatürk Havalimanı’na yapılacak bir pist ve bir terminal ile 3. havalimanı ihtiyacının ortadan kalkabileceğini; ancak Binali Yıldırım’ın sıcak bakmadığını yazdı.

Ülkede o kadar profesör var belki de dünyada profesör sayısında lideriz. Bu insanların görüşü alınsa ülkenin neye ihtiyacı var diye. Gerçekten kullanmadığımız köprü yol ve pistlere mi ihtiyacımız var yoksa daha önemli olan kamu yararı için elzem şeylere mi?

Bakın tam 20 yolun gerisine gittiğimiz kurumlarımız var. Halen insanlar tıpkı eskiden olduğu gibi daha sabah ezanı okunmadan hastane kuyruklarında bekliyor. Demek ki yol ve pist yapmak yeterli değil. İlk önce sağlık...

Bunun için de yatırımı otel gibi çalışma zihniyetine sahip şehir hastaneleriyle değil gerçek anlamda devlet hastaneleriyle sağlanmak mümkün. Üzerinden pahalı diye geçemediğim köprü benim için bir şey ifade etmez. Benim için anlamlı olan halkın yararı.

Yararı olmayan bir yatırım vitrindeki ulaşılmayan bir pahalı üründen öteye geçmez. Kanal İstanbul’u yaptığımızda hastalar iyileşecek mi , daha çok para mı kazanacağız evet daha çok para kazanacak rantçılar. Bir kurumda aylık 850 bin liralık elektrik harcanıyor , 3,5 milyon yurttaşın borç nedeniyle elektriği kesik.

Vatandaş refaha ulaşmadıkça gerçek anlamda gelişmiş ülke sayılmayız. “Müslümanların başına idareci olarak geçen kimse, kendi için istediği şeyleri Müslümanlar için istemez, onlara şefkat duygusu taşımazsa, Cennetin kokusunu koklayamaz.”