Önce bir asker, sonraları da siyasetçi, devlet adamı ve nihayet Türk Dünyasının Başbuğ'u Alparslan Türkeş samimi bir Müslümandı.

İnanç ve ibadet üzerinden gösteriş ve riyayı sevmez ve kabul etmezdi.

Herkes bilir ki kutsal topraklara ziyaretinin fotoğrafları ancak yıllar sonra medyada görülebildi.

Her şey den önce, merhum Başbuğ Türkeş "din istismarı" yapılabileceği düşüncesiyle fotoğrafların yayınlanmasını pek istemiyordu.

Ancak yıllar sonra kamuoyu fotoğrafları gördü ve belki de birçok kişi "hacı" olduğunu çok sonraları öğrendi.

İslami yaşantı hususunda sade, gösterişten uzak fakat samimi idi.

Gönül dostları ile ilişkili ama reklamdan uzaktı.

Rahmetli olduktan sonra MHP Genel Başkanlığına seçilen Devlet Bey'de inanc ve ibadet konusunda aynı hassasiyete sahipti.

Devlet Bey cuma namazlarını bazen Gazi Mahallesi’ndeki küçük Camii’de kılıyordu.

Bazen de o zamanlar ikamet ettiği Tandoğan’daki evine yakın olan İlahiyat Fakültesi mescidini de cuma namazı için tercih ediyordu.

Devlet Bahçeli, cuma günleri sessiz sedasız bir şekilde evinden cuma namazını kılacağı küçük camiye gider, parti genel merkezine cuma namazını dışarıda kıldıktan sonra gelirdi. MHP Genel Merkezi’nde cuma namazı kılmak istememesinin nedeninin ise insanların kendisine görünebilmek için cuma günleri MHP Genel Merkezi’ne yığılarak ibadetlerine riya karıştırmaları ihtimali idi.

***

Cuma namazı sonrası el öpmek için kuyruğa girecek kişilerin oluşturacağı izdiham da Devlet Bey'in kabul edeceği bir durum değildi.

Bu bilinen ve herkesçe kabul edilen bir gerçekti.

Merhum Muhsin Yazicioglu çok geç biten bir seçim çalışması sonucunda sabah namazı için camiye girelim teklifini "seçim dönemi yanlış anlaşılır" gerekçesiyle "evde kılarız" diyerek kabul etmiyordu.

Bugünlerde.

Bazı siyasilerin ibadetleri (inanıyorum ki kendi bilgileri dışında) kraldan fazla kralcı kişiler ve din görevlileri tarafından medyanın ve kamuoyunun gözüne sokulurcasına servis ve anons ediliyor.

Yazıktır, günahtır yapmayın.

Siyasi kişileri de zor durumda bırakmayın.

Okuyun Maun suresinin mealini.

Anlarsınız ne demek istediğimi.

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR: