Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda bir toplantıda şu cümleleri telafuz etmişti, “İslam ülkelerindeki fakirliğe ve insanların yaşadığı zor şartlara dikkat çekerek, “Bir tarafta asli ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan milyonlarca insan varken, bir tarafta milyarlarca dolar lüks için, şatafat için harcanabiliyor.” 
Peki, bu sözlerinden ders çıkaran var mı? Elbette yok. 
Sosyal medyada sıklıkla paylaşılan, bekarlığa veda, kına gecesi, düğün, mevlid gibi organizasyonlarda, lüksün ön plana çıktığına şahitlik ediyoruz. 
Şatafatlı mevlit okumalar, teknede nişan vs. Elbette kimsenin harcadığına yendiğine içtiğine karışamayız ancak bir partiye mensupsan o partinin liderinin söylediklerine kulak tıkayamazsın. 
Hele ki partinin isminde adalet, kalkınma, halk, demokrat kelimeleri geçiyorsa. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşkilata yaptığı uyarıyı dinleyen yok. Yine israf, yine şatafat, yine lüks yaşamaya devam. 
***

Kış geldi vatandaş doğalgaz faturasını nasıl ödeyeceğim derken sen bu vatandaşın vergisini “cart vura” edemesin. 
Etmeye devam edersen sonuçlarına katlanacaksın. Halktan uzaklaşırsan halk senden kaçar. Bir lokma bir hırka diye öğüt vereceksin ama sen lüks içinde yaşayacaksın. Millet bunu çok iyi görüyor. Vatandaşın bir dükkanına evine misafir olun bakalım hangi dertleri var. 

Hani sıkılmadık el bırakmayacaktınız. Hala elini sıkacak ve sorununu dinleyeceksiniz diye Ali amcalar Fatma teyzeler pencereden yolunuzu gözlüyor. Biliyorum aslında ne zaman gideceksiniz bu garibanlara seçime az bir zaman kala.

Ama inanın artık insanlar her şeyin farkında. Bunun için kendinize gelin israf etmeyin. 
Cumhurbaşkanının sözünü dinleyen yok. Sıkılmadık el bırakmayacaklardı yapmadılar. Makam arabaları daha ucuz olanla değiştirilecekti olmadı. Şatafatlı organizasyonlar tam gaz.  İsraf çok, zevk ve sefaya devam .
Bu maddeleri uzun uzadıya sıralayabiliriz. İyi bir gelecek için eğitime önem vermeli çevremizi korumalı ve tüketmeyi bırakıp üretmeliyiz.