Mumla arıyoruz komşulukları, dostlukları, bir birlerine selam verenleri.

Sosyal medya hesaplarından eski günlere ait fotoğraflar paylaşılıyor. Ne oldu bize böyle yorumları yapılıyor.

Eğer vaktiniz varsa, 2 gün de olsa, çok uzaklara değil, hemen yanı başımızda Simav’ın Çitgöl kasabasına yolunuzu düşürün.

40 yıl önceki komşulukları, selamı, muhabbeti, güler yüzlü insanları, yere atılan her neyse böbürlenmeden alıp, çöp konteynerine atan belediye başkanı ile karşılaşacaksınız.

İki dağ arasında, gözünüzün görebileceği uzunluktaki ovanın bir köşesindeki bu kasaba, hala temiz, hala pak insanlarla hepimizin unuttuğu değerleri bizlere hatırlatıyor. Simav ilçesi için de aynı duygu ve düşüncedeyim.

Çitgöl’ün AK Partili Belediye Başkanı Güray Güner, belediye reisi olmadan önce, Çitgöl kaplıcalarında uzun süre yöneticilik yapmış. Buradaki insani duruşu ve samimiyetiyle binlerce seveni olmuş.

Zaten, insani bir adım atıldığında biriktirilen, insandan başka bir şey olmuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üstüne basa basa, belediye başkanlarına kocaman kocaman mesajlar vererek, ‘kimseye böbürlenerek bakmayacaksınız, kibirli olmayacaksınız’  diyor ya,

İnanın böyle yerlere, bazı yöneticiler “insani eğitim” için gönderilmeli.

Güray Güner’e dönecek olursak, cennetten bir köşe haline getirdiği kaplıcaya onlarca ağaç diken, üşenmeden yere atılan izmariti bile toplayan bir fani. Şunun şurasında 2 sene bile olmamış belediye başkanı olalı.

Ama insanlarla kurduğu diyaloglar onu belediye reisi yapmış, oturduğu koltuk onu şımartmamış, nereden geldiğini bilecek kadar şuurlu.

Burası küçük ilçe, belde diyerek nefsiniz sizi ayartmasın.

Ne küçük ilçeleri yöneten belediye başkanları gördüm, kalbi kurumuş, kuru ağaç dalından farksız!

Buradan yola çıkarak...

Bir süreliğine de olsa şehrin tekdüzeliğinden, karmaşa ve kaosundan kurtularak için sizleri,

Çitgöl’ün mis gibi havasını, bereketli topraklarını, riya ve dalkavukluğun ne demek olduğunu bilmeyen insanlarıyla tanışmanızı,

Meradan gelen ineklerin şaşırmadan ait oldukları evleri nasıl bulduğunu, gencinden yaşlısına kadar motosiklet ve bisiklet kullanan birçok kadını, tertemiz insanların şiveli sohbetleriyle eskiyi, dünya gözüyle görmenizde fayda var. 

Benden söylemesi.

Mumla aradığımız değerlerin tamamı gördüğünüzde sakın şaşırmayın.