Destekler, ailelere yönelik yapılan ödemler haneleri biraz olsun ekonomik yönden rahatlatıyor. Bun kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ciddi adımlar atıyor.  Eşi yaşamını yitiren kadınlara yönelik destekler artarak sürüyor.  Bu süreç içinde 2 ayda bir 1.100 TL destek ödemesi yapılacak.  12 ay sürecek olan yardım paketi toplamda 6600 TL olacak. Eşi vefat eden kadınlar için başvurular başladı şartlar belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar geliri ve ihtiyaç sahibi vatandaşa nakdi yardım imkânları sunmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından açıklanan son dakika duyurusuna göre eşi vefat etmiş kadınlara sosyal yardım ödemesi verilecek. Aile Bakanlığı tarafından başlatılan yeni sosyal yardım programı kapsamında eşini kaybetmiş kadınlara 2 ayda bir 1100 TL'lik sosyal destek sağlanacak. 12 ay boyunca devam edecek olan sosyal yardım ödemesi toplamda 6.600 TL olacak.

ŞARTLAR DUYURULDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan sosyal yardım ve destek ödemesi için başvuru şartları duyuruldu. Bakanlık programdan faydalanmak isteyen kadınlara nakdi destek verecek ancak belirli şartlar doğrultusunda ödeme yapılacak. Kadınlara sosyal yardım ödemesi için aranan şartlar ise şöyle:

Resmi nikahlı eş vefatı

Halihazırda evli olmamak yani eşi vefat ettikten sonra evlenmemek.

Sigortalı çalışan emekli ya da bağ-kurlu olmamak.

Fakir ve muhtaç durumunda olmak yani hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması.

Flaş gelişme duyuruldu! 1999 Sonrası Sigortalılara 10 Yıl Erken Emeklilik! Erken emeklilikte 8 madde Flaş gelişme duyuruldu! 1999 Sonrası Sigortalılara 10 Yıl Erken Emeklilik! Erken emeklilikte 8 madde

BAŞVURULAR ŞU ŞEKİLDE

Eşi vefat etmiş Kadınlara yönelik olarak verilecek olan sosyal yardım ödemesine başvuru işlemleri e-devlet aracılığıyla ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. Başvuru sırasında bir dilekçe yazılması ve bunun teslim edilmesi gerekiyor. Ayrıca başvuru için istenen diğer belgeler şöyle:

Nüfus cüzdan fotokopisi

Eşinin ölüm belgesi

Gelir durumunu gösterir belge

İkametgâh belgesi

Banka hesap numarası

Eşi vefat etmiş Kadınlara yönelik başlatılan yeni sosyal yardım programı kapsamında 2 ayda bir 1100 TL'lik destek ödemesi verilecek. Toplamda 12 ay boyunca devam edecek olan yardımın toplam miktarı 6600 TL olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı