Belediyecilikte iz bırakmak için farkındalık oluşturmak gerekiyor.

Zaten…

Kaldırım döşemek, yollara asfalt dökmek, çevre temizliği vatandaşa verilmesi gereken hizmetler.

Ama seçildiğiniz ilçede yarınlara, gençlere umut oluyorsanız işte o zaman hayırla anılıyor; istemeseniz de heykeliniz dikiliyor.

Herkesin ajandasında yazar; Karacabey, Bursa’mızın tarım alanında parmakla gösterilen ilçesi.

Ancak birçoğumuzun Longoz ormanlarından, bu platoda özgürce gezen atlarından, Ayı barınağının varlığından haberi yoktu.

Karacabey’ e Belediye Başkanı seçilen Ali Özkan, tabiri caiz ise ilçenin tanıtımına çok büyük katkı koydu.

Ülkemizde Karacabey’in nerede olduğunu bilmeyen kalmadı.

Hatta dünyanın birçok ülkesinde tanındı.

***

Geçen hafta Başkan Ali Özkan’ı ziyaret ettim, yine farklı bir projeyi hayata geçiriyor.

Nasıl mı?

Burdur ve Isparta’daki çiftçilerin kuraklığın ardından tarlalarına ektikleri lavanta çiçekleri, Türkiye’de birçok köylüye örnek olmuş, tarlalardaki o muhteşem güzelliği görmek için ülkemizin her ilinden, yurt dışından insanlar lavanta bahçelerini ziyaret etmeye başlamışlardı. Hatta köylüler, yoğun talepten dolayı evlerini butik otele dönüştürmeye başladıklarını da hatırlatmak isterim.

Şimdi Ali Özkan, Karacabey’deki 300 dönüm büyüklükteki Öğretmenler Parkı’nda kıskandıran adımlar atıyor.

Özkan, bu kocaman alanın aromatik çok sayıda bitki türünü içerisinde barındıran bir botanik bahçe olarak anılacağını söyledi.

Ve ekledi, ‘bu yıl ilk denememizi, 10 bin m2’lik bir alanda 15 bin lavanta ekimi ile gerçekleştirdik. Park Bahçeler Müdürlüğü seralarında ekiplerimiz, %50’sini üretmeyi başardı; maliyeti de bu sayede yarıya indirmiş olduk. Ve sahada lavanta ekiminden randıman aldığımızı söyleyebilirim.’’  

Bu heyecan ne anlama geliyor, Karacabey ilçemiz lavanta çiçeği ile de farkındalık oluşturacak, hemşerilerimiz için yeni gelir kapısı açılacak.

Yakın zamanda göreceksiniz, Karacabey kocaman bir tarım platosuna dönüşecek, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayacak.

 Dünyadan örnek vermek gerekirse; koskoca ABD’nin San Francisco şehrindeki Lombard caddesi, Amerikalıların ‘kıvrımlı çiçekli yol’ dedikleri, bizim Maksem bayırı gibi caddeyi, yılda 4 milyon turist ziyaret ediyor.

Peki Karacabey’i neden yılda milyonlarca turist ziyaret etmesin?  Böyle projeler hayata geçerse, hayaller gerçek olacak.

Şimdi Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kentine bu liyakat penceresinden bakarak, hem tarım alanlarının önemine dikkat çekiyor, hem de turizm algısına.

Bilgin olsun başkan, Bursa’mız için attığın adımlara şapka çıkarıyoruz.