Değerli okurlar, BAVULHABER’de Allah nasıp ederse kitap okuyup kitap paylaşacağız. Bunun faydalı bir eylem olacağına inancım sonsuz.

Çünkü kitap bize yol açan, doğruyu gösteren, kafamızı kuma sokmamamızı öğütleyen bir eylem aracıdır.

Okumak, aydınlık bir toplumun oluşmasının inşasında öncü olurken, diğer taraftan okumuş cahil olmamaya özen göstermek zorundayız. Cahil derken depremden kurtulma yolu el feneri, düdük geyiği gibi mesela.

Hâlbuki Ağırnas’lı Sinan’ın yaptığı eserler depremde en az hasar görüyorsa, ortadaki yanlışı görüp, Sinan’ı kafamıza çivi çakarcasına okumamız gerektiğini, tüm çıplaklığı ile günümüzün çürük yapıları ortaya seriyor.

Unutulmasın ki kitap bilimdir, teşhistir, çözümdür, ufuktur.

***

Mesela…

Bilimin ışığında hareket edildiğinde şehirleri betonlaştırmamış, aynı zamanda ‘ihanet ettik’ itirafında bulunmamış olursunuz.

Rabbimiz bizlerle Kur’an aracılığı ile konuşurken; inancından, dünya görüşünden dolayı kimseyi ötekileştirmememizi işaret ediyor. Kısacası kitabı iyi okuyun, anlayın diyor. Asla güç zehirlenmesine de uğramamamızı tembihliyor.

Yerelde ve genelde iktidara geldiğinizde yanlışlarınıza, çarpıklıklarınıza eleştiri getirenlere hoşgörüyle bakıp, ‘biz nerede yanlış yaptık’ penceresini açmamızı belirtiyor.

***

Mesela, Fatih Sultan Mehmet, Hezarfen Ahmet Çelebi, günümüzde ise Nuri Demirağ gibi isimler bizlere ışık saçan şahsiyetler olduğunu görüyoruz.

Yani kitap insandır, ya da insanlığın en gerçek aynasıdır.

En kısa sürede görüşmek üzere ilk kitap okumamıza Karl Marks’tan başlayacağımızı de belirtmek isterim.