Adana’nın Kozan İlçesi’ndeki Ahmet Yesevi Cami’nde görev yapan Diyanet mensubu imam M.A’nın senelerce Kur’an kursuna gelen Ç.Y’yi istismar etmesi tepkilere yol açarken, maaşlı namaz kıldırma memuru tutuklandı.

Yaşadıklarını anlatan mağdur Ç.K, istismarı sürekli imam odasında yaşadığını söyledi. Sözcü’de yer alan habere göre, utanç verici mağduriyetle ilgili Ç.K, imamla ilgili olarak,  "Beni kandırarak imam odasına götürdü. Ona masaj yapmamı söyledi. Bana 'Sen bir kadından daha isteklisin' dedi. Sonra bana eğilmemi söyledi" dedi.

Ç.K, başından geçenleri şöyle sıraladı:  

“Beni ‘Seni kameraya çektim. Her gün buraya gelmezsen bu videoyu yayarım’ diyerek tehdit etti. Korktuğum için her gün sabah 9'dan yatsı namazına kadar camideydim."

Cinsel İçerikli Filmler İzletmiş!

Ç.K. camide İmam M.A. tarafından yıllarca istismara uğradığını belirtti. İmam M.A'nın kendisine "Seni seviyorum canım" dediğini ve istismarın her Salı ve Cumartesi yatsı namazından sonra gerçekleştiğini söyleyen Ç.K, İmam M.A'nın kendisine masaj yaparken cinsel içerikli filmler izlettiğini de belirtti.

TEHDİT ETMİŞ

İlk istismar olayı gerçekleştiğinde dokuz yaşında olduğunu söyleyen Ç.K.,  M.A. adlı imama defalarca istemediğini söylediğini, ancak imamın 'görüntülerini yayar ve seni rezil ederim' tehdidi karşısında korktuğunu ifade etmiştir.

KOLA VE BAKLAVA İSTEMİŞ

Her cinsel istismardan sonra odasını kendisinin temizlediğini anlatan Ç.K, rezil olmaktan korktuğu için her şeyi yaptığını, M.A adlı imamın istismarından sonra kendisinden ''Gücüm yerine gelsin” diyerek kola ve baklava istediğini söyledi.

Ç.K'ya göre, olayın yakınları tarafından duyulmasının ardından, tacizle suçlanan İmam M.A. çağrıldı ve" Önce yaptığını inkâr etti, sonrada itiraf etti. Akrabalarım benden uzak durmasını istedi" dedi.

GİYİNME KABİNİNDE TACİZ

Hatırlanacağı gibi 2019 yılında Bursa’da Mehmet Zait Kotku Cami’nde görevli müezzin Yakup Ç, Sur Yapı AVM’de bir mağazanın  kıyafet deneme kabinine giren kadınları cep telefonuyla görüntülerken yakalanmıştı.  Soyunma kabininde görüntülenen kadın müezzinden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan müezzin, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tacize uğrayan kadının, şikayetinden vazgeçmesi için Bursa Müftülüğündeki yetkililer ricacı olmuşlardı. Kadın, baskılara rağmen geri adım atmamıştı.

"Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler" "Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler"

HALA GÖREVDE

Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde yıllar önce bir caminin imamı, Kur’an öğrettiği bir çocuğu istismar etmiş, skandalın üzeri kapatılmıştı. Mağdur edilen çocuğun ailesi ve mahalleli, namaz kıldırma memuru görevli olduğu ibadethaneden gönderileceği öne sürülerek ikna edilmişti. Bu arada, tacizci imam hala görevine devam ederken, utancın bilinmesine rağmen itibar görüyor.  

Editör: Bilal Kayaaltı