Tarım ve Orman Bakanlığı tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışıyor. Bakanlık, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DERELER DAHA GÜVENLİ OLDU

Türkiye'de özellikle nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Marmara Bölgesi'nde dere ıslah çalışmalarının son derece önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, "Tüm bölgelerde estetik ve emniyeti ön plana çıkaran ıslah projeleriyle, hem taşkın riskleri azaltılıyor, hem de halkın can ve mal güvenliği sağlanıyor. Bursa’nın Harmancık ilçesinde Bağ Deresi için 2023 yılının Ocak ayından bugüne kadar toplamda, 14 bin 153 bin metreküp kazı çalışması, 2 bin 169 metreküp beton işleri, 2 bin 104 metreküp ocak taşı ile kargir inşaatı çalışması yapıldı. Ayrıca derelerin daha güvenli hale getirilebilmesi adına yoğun bir çaba sarf edilmektedir" dediler.

Erkan Aydın Osmangazi'de ezberleri bozuyor Erkan Aydın Osmangazi'de ezberleri bozuyor

3 BİN DÖNÜM ARAZİ EKİLEMİYOR

Bir zamanlar tarım ve hayvancılıkta parmakla gösterilen Bursa'nın Harmancık ilçesi, çiftçinin girdi maliyetleriyle baş edemeyip toplamda 3 bin dönüm araziyi ekemediği için, 60 yaş üstü vatandaşların yaşadığı, tarım alanlarının ekilemediği bölgeye dönüştü. 

Editör: Bilal Kayaaltı