Yanlış hatırlamıyorsam 5 Nisanda İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 20-65 yaş arasındaki vatandaşlara maske dağıtılacağını bildirmişti.

O günden bugüne tam 15 gün geçti. PTT’nin dağıtacağı öngörülen maskelerin siparişi için e devlete insanlar talep gösterince site yavaşladı. Daha sonra kod gönderilen vatandaşların maskelerini eczanelerden alabileceğini söylediler. Bazılarına maske ulaştı çoğuna ise maske ulaşmadı. Devlet tüm dünyaya yardım ulaştırdı ancak ülke vatandaşlarına ulaşamadı.

Şundan anlayacağımız cumhurbaşkanının çalışma arkadaşları sınıfta kaldı. Cumhurbaşkanı tüm dünyaya yardım ve tıbbi donanım malzemesi gönderiyorken ülke içinde bu işle ilgilenen yetkililer yurtiçinde maske dağıtanda.

***

Devletimiz şükür güçlü bir ülke maske dağıtamayacak kadar aciz değil. Ancak aciz devlet yöneticilerimiz var. Eczacılar isyan ediyor. Haliyle evine maske gelmeyen vatandaşlar eczanelere akın etti. Eczacılar yok demekten bıktı ve en son eczanenin camına uyarı üzerine uzadı mesajları astı. Maske gelmedi, maske yok vs. Bazı vatandaşlar da maske bulamamaktan şikayet ediyor.

Parayla alalım diyoruz satışı yasak deniliyor. Maskesiz dışarı çalmak yasak biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bugün birlik olma zamanı ülkenin tüm kaynakları bu veba için sarf edilmeli. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir bu vebanın üstesinden gelebilecek güçtedir yeter ki iyi çalışsın bu devletin memur ve ilgilileri.

Yardım paralarını seferber edelim. Yaklaşan Ramazan günlerinde her eve bir erzak paketi ve içinde maske dağıtalım. İnanın günübirlik yaşayan insanlar var. Bu kişiler çalışmadı mı evine bir ekmek giremeyecek durumdalar. Kirası gelen var faturalar cabası... ey bu devletin ihalelerini götürenler biraz devlete yerdim edin siz de evi kira ve zor durumda olanlara bir yardım ettin. Bu ülkenin dayesinde Zengin oldunuz bu zenginlikte bu ülkenin insanın katkısı var.

***

Gelin bu zenginliğin 40’ta birini infak edin. O kadar güçlü bir ülkeyiz ki ekonomimiz asla çökmez neden mi İki gün köprüden geçilmediği halde müteahhit firmalara ödenen paralar toplanan yardımlardan daha çok mesela. Buradan bir kez daha cumhurbaşkanının çalıştığı gibi etrafındakilerin de çalışması gerektiğini söylüyorum.

Cumhurbaşkanı dünyaya yardım etti siz bir halkınıza maske dağıtamadınız. Lütfen biraz ciddiyet. Cumhurbaşkanına yardımcı olun. *İnfaz yasası iyisiyle kötüsüyle meclisten geçti. Haklı haksız çoğu tartışma oldu ancak yasadan faydalanan bazıları ayaklarının tozuyla suç işlemeye devam etti. Haberi de şöyle; İzmir'in Torbalı ilçesinde, infaz yasası ile cezaevinden tahliye olan Mehmet I. (21), çamlık alanda tartıştığı Ümit Arıç'ı (44) başına taşla vurarak öldürdü.

Olaydan sonra kaçan Mehmet I., jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Demek istediğim şu bu yasa üzerinde yeterince çalışıldı mı kimlerin çalacağı ve ne suç işleyeceği kestirilemedi mi? Çok yazık... Bu ülke bunları hak etmiyor.