Sıcaklıklar hissedilir derecede düşüyor, yağışlı ve soğuk hava yurdun birçok şehrini etkisi altına alıyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son tahminlere göre ülkemiz yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Bugün Marmara Bölgesi'nde ve Ege Bölgesi'nin büyük bölümünde etkili olacak sağanak yağışın yarından itibaren iç ve güney kesimlerde de kendini göstermesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı hava Bursa'da etkili olacağı, Uludağ'da yoğun kar yağışı beklendiği ifade edildi. 

Akaryakıta indirim müjdesi Akaryakıta indirim müjdesi

Yağışlı havanın etkisiyle birlikte hava sıcaklıklarında da hissedilir bir düşüş yaşanacak. İstanbul'da bugün 17 dereceye ulaşacak olan sıcaklıklar hafta ortasından itibaren en yüksek 9 derece olarak ölçülecek. Birçok bölgede 6 ila 10 derece arasında sıcaklık düşüşleri gözlenecek.

Son değerlendirmelere göre bugün ülkemizin batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Eskişehir çevrelerinin sağanak yağışlı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Isparta çevreleri ve Burdur'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmakta.

Editör: Bilal Kayaaltı