İstihsam süreci kapsamında TTK'ya 2 bin kinin işçi olarak yerleştirileceği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TTK’ya işçi alımı müjdesinin ardından sevindiren gelişmeyi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Yıldırım duyurdu. 2 bin kişinin istihdamının gerçekleştirileceği Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 13-20 Ekim’de yapılacağını belirtti.

Kadın ve  erkek yaş prim tablosu belli oldu!   1999 Öncesi 2000 Arası 2008 sonrasına kademeli emeklilik geldi! Kadın ve erkek yaş prim tablosu belli oldu! 1999 Öncesi 2000 Arası 2008 sonrasına kademeli emeklilik geldi!

Bakan Bayraktar, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TTK’ya işçi alım sürecini başlattıklarını belirtti. Bayraktar ayrıca, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2 bin işçi alımına ilişkin süreci başlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla; Zonguldak için 1500, Bartın için 400, Karabük Yenice için 100 işçi alımı yapacağız” dedi.

Bayraktar, işçi alımlarının kura yöntemiyle gerçekleştirileceğini ve 13 Ekim’de Zonguldak’ta, 20 Ekim’de ise Bartın ve Karabük’te yapılacağını bildirdi. Bu adım, yerel istihdamın artırılması ve enerji sektöründe istihdam fırsatlarının genişletilmesi amacını taşıyor.

Editör: Bilal Kayaaltı