Kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin Bursa Büyükeşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Bozbey, 2004'ten buyana AK Parti'de olan Büyükşehir'de seçimi kazanarak tarihi bir zafere imza attı.  

Türkiye’de 31 Mart Yerel Seçimleri için oy sayımları devam ediyor. Sonuçları Seçim Koordinasyon Merkezi’nden takip eden ve saat başı bilgilendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, son verilere dair açıklama yaptı.

“11 PUAN FARKLA ÖNDEYİZ”

Başkan Erkan Aydın ata bindi Başkan Erkan Aydın ata bindi

Mustafa Bozbey yaptığı açıklamasında, “Sayımlar devam ediyor. Bize gelen verilere göre Büyükşehir’de oyların yüzde 88’i sayıldı. 48.39 oranla öndeyiz. Sayımlar 11 puan farkımızla devam ediyor. Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde bazı evrakların çalındığına dair kulağımıza bilgiler geliyor. Onlar vatandaşlarımızın, evrağıdır. Devletimizin evrağıdır.  Sayın Valimizin talimatıyla emniyet mensuplarının tırlara müdahale edip evrakların yerine koyulması gerekmektedir. ‘Bursa’da değişimin öncülüğünü ben de yapmak istiyorum’ diyen tüm örgütümüze çok teşekkürler. Bu seçimin kahramanı sizlersiniz. Hepinizi gece saat 02.00’de Kent Meydanı’nda gece döneri yemeye davet ediyorum” dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı