Belediyenin önüne çok katlı beton meydan yaparak duyarlı vatandaşların tepkisini çeken Osmangazi Belediyesi eski Başkanı Mustafa Dündar’ın skandalları bir bir ortaya çıkıyor. İnşaatı 4 yıldır devam eden, sulak alan olduğu için temeli fore kazıklarla desteklenen sözde meydana milyonlar harcandı.

Osmangazi Belediyesi metruk binaları ortadan kaldırıyor Osmangazi Belediyesi metruk binaları ortadan kaldırıyor

Eski Başkan Mustafa Dündar’ın, “Bursa Meydanına Kavuşuyor” diyerek başladığı projede Bursa’da yaşayanları kandırdığını vurgulayan Türkoğlu, Meclis’e verdiği soru önergesinde, “Bu projenin belediyeye toplam maliyeti nedir? Söz konusu ticari alanda projelendirilen kaç işyeri vardır ve bu işyerleri hangi ihale türü ile kiraya verilmiştir?” şeklinde sorular yöneltti.

Türkoğlu’nun TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi aynen şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

“Aşağıdaki sorularımın, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sn. Ali Yerlikaya tarafından Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Yüksel Selçuk TÜRKOĞLU

Bursa Milletvekili

Belediyeler özü ve kapsamı itibarıyla birer kamu kuruluşudur. Dolayısıyla kamu yönetiminde hizmet alan vatandaşlar adına denetim kavramının önemi yadsınamaz. Yerel iktidarların ve dahi iktidar adına yetki kullananların; gelir ve harcamalara ilişkin kamu adına büyük sorumlulukları bulunmaktadır. Bu nedenle kamu yönetimleri; saydam, demokratik ve hesap verebilir yönetim anlayışını içermelidir. Bu durum da ülkemizde, 5018 sayılı Kanunu’nun “denetim” ile ilgili maddesinde düzenlenmiş, iç denetim ve dış denetim olmak üzere de detaylandırılmıştır. Dolayısıyla belediyelerin mali yapısı, sorumluluk alanları, kamu zararı, rücu sorumluluğu, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal konuları da bu kanun kapsamındadır.

Buradan hareketle;

SORU 1-Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından, belediye binasının bitişiğinde KENT MEYDANI olarak planlanan, sonrasında TİCARİ PROJEYE çevrilerek SIRA DÜKKANLI ÇARŞIYA dönüştürülen projenin belediyeye toplam maliyeti nedir?

SORU 2-Bu projedeki ticari alanda projelendirilen kaç işyeri vardır?

SORU 3-Bu işyerleri hangi ihale türü ile kiraya verilmiştir?

SORU 4-Kiraya verilen işyerleri metrekaresi kaç TL’den kiralanmıştır?

SORU 5-Kiraya verilen işyerlerinin toplam yüz ölçümü ne kadardır?

SORU 6-Kiracıların listesi hangi isimlerden oluşmaktadır?

SORU 7-Kiracılardan hava parası alınmış mıdır? Alındıysa Belediye bu projeden ne kadar gelir

elde etmiştir?

SÜREKLİ ALGI OLUŞTURDU

Erkan Aydın’dan sandıkta ummadığı bir mağlubiyet alan Mustafa Dündar, belediye meydanının önünde açılmasına izin verdi.  Ramazan çarşısında açıkta müşteriye sunulan baklava, sarma, peynir ve menşei belli olmayan şarküteri ürünlerinin satılmasına göz yumdu. Dündar,  milletvekillerini, sözde STK yöneticilerini ve Bursa’da kamuoyuna doğruları aktarmakla görevli gazetecileri beton alanı gezdirerek algı oluşturdu.  

Editör: Bilal Kayaaltı