Osmangazi Han'ı anma şenliklerinin Devlet töreni kapsamına alınması teklifimiz uzun zamandır yerel ve genel gündemde yerini korumaya devam ediyor.

Nisan ayının ilk haftasında, Bursa'mızın fethi dolayısıyla Osmangazi Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Osmangazi'yi anma etkinliklerinin her yıl

Söğüt ve Domaniç'de tertip edilen Osmangazi Han'ın babası Ertuğrul Gazi ve babaannesi Hayma Ana'yı anma törenleri gibi Osmangazi İlçemizde de yaşatılması.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temsil makamlarının, siyasi partilerimizin ve tüm devlet erkanın geleneksel hale gelen anma törenleri ile buluşturulması ilçemize şüphesiz ayrı bir değer ve anlam katacaktır.

670 milyon TL bütçeye sahip Osmangazi Belediye Başkanlığının bu organizasyonu kaldıracak gücü ve kabiliyeti mevcuttur.

Fetih yürüyüşü ve şenliklerinin devlet töreni kapsamında ulusal ve uluslararası bir hüviyet kazanması, asırlardır süren Türk-İslam Medeniyetinin muhteşem yıllarını kapsayan Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osmangazi Han'ın büyüklüğüne yakışacağı kanaatimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Babası Ertuğrul Bey'e, babaannesi Hayma Ana'ya uygulanan devlet töreni imparatorluğun kurucusu Osmangazi Han'dan esirgenmemelidir.

Ruhu şad olsun.