Ne güzel söylemiş üstat Necip Fazıl Kısakürek “Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!” Neden bu sözü hatırlatma gereği duydum değerli okurlar.

Gün geçmiyor ki bir gariplik daha yaşanmasın. Hak ve adaletten bahsediyoruz ancak söylem hiçbir zaman amele dönüşmüyor.

Soğukta üşüdükleri için gidecek yeri olmayan yaşlı vatandaşlar, ısınmak için hastaneye sığınınca güvenlik kapı dışarı etti. Hiç kimse keyfinden hastane sandalyelerinde gecenin bir saatinde oturup sabahlamıyor. Bu hastanede keyfi oturmayanlar hastasını bekleyenler değil. Evi barkı olmayan kimi kimsesi de olmayan düşkünler. Devletin 24 saat hizmet veren bir kurumuna soğuktan ve kimsesizlikten sığınacaksın devletin vatandaşlardan aldığı vergilerle maaşla çalışan keyfi tıkır memur da kalkıp bu düşkünleri dışarı atacak.

Hangi vicdan hangi ahlak hangi din buna müsamaha gösterir. Hazreti Ömer’in adaleti diyeceksin ancak hazreti Ömer’in yaptıklarından haberin olmayacak. Sadece hazreti Ömer’i siyasete alet ediyoruz.

***

Hazreti Ömer memlekette aç tek bir insan kalmayıncaya kadar Kabe’nin örtüsü değişmeyecek diyor. Sen otomobil koleksiyonu yapıyor bilmem kaç metrekare yerde oturuyorsun. 2005 yılında Almanya’ya öğrenim görmeye gittiğimde Bahnhof yani tren istasyonlarında yatanları çok görürdüm.

Bir gün bu kişiler neden hep burada trenleri gelmiyor mu dediğimde orada doğup büyüyen bir ağabey ‘bunların kimi kimsesi ve evleri yok’ dedi. Alman hükümeti çoğu insanın nazarında gavur memleketi bile kamuya sığınan evsizleri kovmadı. Biz Müslümanız Elhamdülillah.

Müslümanlar aç açıkta bunlara ilk kucak açacak kurum almış bir faiz muhabbetini gidiyor. Sigara haram diye fetva vereceğine Müslüman kardeşi aç yatan bizden değildir deyin. Sizden bu insanlara yabancılara verdiğinin ihtimamı gösterin onlara ev bark yapın maaşa bağlayın demiyoruz. Zaten bu gururlu insanlar da bedava bir şey almaya alışık DEĞİL.

***

Sadece istekleri soğuk koş gecelerinde sabahlayacak sıcak bir yer. Onu da bu ülkenin evlatlarına çok gördünüz. Cumhurbaşkanı ya çok değişti ya medyayı takip etmiyor ya da yanlış yönlendiriliyor. Ey vekiller bir sokağa inin görün vatandaşın halini. AKP İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak'ın bir gününe yer verdiği videosunu bilmiyorum izleyeniniz oldu mu? İzlemeyenler için videonun içeriği şöyle; AKP İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak çok çalıştıklarını ima eden bir çalışma için ekibince prodüksiyon kurdu, senaryoyu yazdı ve vekil Kadark'ın bir gününü kayıt altına aldı.

Kısa film gibi olan çekimler Kadak'ın Youtube hesabından yayınlandı. 'TBMM'de bir gün + Çekiliş' başlığı ile yayınlanan görüntülerde Kadak'ın çok yoğun çalıştığı izlenimi verildi. Çok çalışıyor mu gerçekten diye araştıra yapılmış bu genç vekilin 'verdiği', kanun teklifi, soru önergesi, araştırma önergesi, komisyon konuşması, hepsinin sıfır olması Kadak'ın nasıl çalıştığını ortaya koydu.

Madem İstanbul’dan seçildin bir gün de garibanın, sokakta yatanın bir gününü kayıt altına al hazır prodüksiyon kurmuşken. Gidişat hiç iyi değil bu ülkenin insanına hakir gözle bakmayın. Gün olur devran döner tek düşmez kalkmaz bir Allah.