Virüs yasaklarından dolayı 65 yaş ve üstü 4'ncü kez sokağa çıktı, farklı aktiviteler yaparak, yasaklı günlerin tadını çıkardı. Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Kiremitçi mahallesi sakinleri ise yıllar önce diktikleri ağaçların gölgesinde dinlendi, dut ağacının meyvelerini toplayıp bir birlerine ikram etti.

 Mahallesine büyük hizmetleri dokunan Şadi Büker

84 yaşındaki Şadi Büker, evinin önüne 50 yıl önce ektiği dut, çınar, kavak, kiraz ağaçlarının olağanüstü atmosferiyle huzur bulduğunu, yasak kapsamında penceresinde sürekli ağaçların seyrettiğini ve aynı zamanda mahalleye ayrı bir güzellik kattığını söyledi. Dut ağacının dallarına merdiven yardımıyla ulaşıp silkeleyen Ahmet Kayaaltı ise, ‘ Sokağa çıkma yasağında bizler farklı bir aktivite gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Mahallemizin bu sokağın orta refüjü yaz aylarında amazon ormanlarını andırıyor. Burada bulunan dut, kiraz, çınar, kavak ağaçları benim çocukluğumda fidandı, şimdi kocaman ağaç oldular. Kiraz olgunlaşmadı ama dutun meyveleri damağımıza uygun hale geldi, bizde hep birlikte tadına baktık, stres attık’ dedi.

‘HERKES MAHALLESİNE SAHİP ÇIKSIN, FİDAN DİKSİN’

Bursalıların mahallelerine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Ahmet Kayaaltı, “Bizler şehrimize sloganla değil, pratik adımlarla sahip çıkmalıyız. Bursa, Türkiye’nin bundan 40 yıl önce doğal görünümüyle yaşanılabilir kentiydi. Maalesef aynı şeyi şimdilerde söylemek mümkün değil. Mahallemiz Bursa’mızın en eski semtlerinden birisi olmasından dolayı, yıllar önce ekilen fidanlara sahip çıktık, hepsi kocaman ağaç oldu. Halen boş bir alan bulsak, fidan dikmeye devam ediyoruz. Konuşamayan canlıların muazzam atmosferi, hepimize huzur ve moral veriyor. Dallarındaki yeşillik bizleri kuşatıyor. Aynı zamanda da meyvelerinden istifade ediyoruz’ şeklinde konuştu.

Ahmet Kayaaltı

Editör: Haber Merkezi